27 / 04 / 2024

Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!

Hatay'da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da, depremlerde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören 246 bin afetzede hak sahipliği için başvurdu.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olarak 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'ın şehir merkezi ve ilçelerinde, afetzedelerin hak sahipliği başvuruları tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu başvuruları yapan depremzedeler, askı sürecini de beklemeye başladı.

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, Anadolu Ajansı muhabirine, depremlerin Hatay'da ağır tahribata sebep olduğunu kaydetti.

Söz konusu başvurular ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre,  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, Türkiye genelinde son 50 senede yapılan hak sahipliği başvurusununun Hatay'da yalnızca 2 ay gibi bir sürede yapıldığını dile getirerek, önemli açıklamalar yaptı.

Hatay da 246 bin depremzede hak sahipliği başvurusu yaptı!

Paylaşılan detaylara göre, asrın felaketi olarak nitelendirilen söz konusu depremlerden sonra kalıcı konutların inşaatının devam ettiğine değinen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, bir yandan da ekiplerin afette evi yıkılan veya ağır hasar görenlerle ilgili başvuruları aldığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, şehir genelinde hak sahipliğiyle ilgili başvuruların tamamlandığını kaydeden İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, Türkiye genelinde son 50 senede yapılan hak sahipliği başvurusununun kentte yalnızca 2 ay gibi bir sürede yaptıklarını belirterek, "Toplam olarak 246 bin başvurunun ilk değerlendirme neticesinde yüzde 100'ünü tamamlamış bulunmaktayız." dedi.

Yine paylaşılan bilgilere göre, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, hak sahipliği başvurularıyla ilgili şu an 15 günlük askı sürecine geçildiğini kaydetti.

Aktarılan detaylara göre, söz konusu bu süreçte yapılacak olan itirazların değerlendirilmesi için ekiplerin çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğine değinen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, depremzedelerin en kısa zamanda konutlarına yerleşmesi için çalıştıklarını da söyledi.

Antalya Kaş'ta imarlı 2 arsa satılacak! Acil bakın!

TOKİ Kayabaşı 2023 projesi için tarih belli oldu! Megakente 163 yeni konut müjdesi!

SSK- Bağ-Kur 4A, 4B, 4C emekli zammı için kritik hesaplama! En düşük emekli maaşı 11 bin 250 lira mı oluyor?


Geri Dön