28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'ndaki 19 bin 279 depremzedenin hak sahipliği başvurusuna onay!

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'ndaki 19 bin 279 depremzedenin hak sahipliği başvurusuna onay!

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden sonra hak sahipliği müracaatı yapan 19 bin 279 afetzedenin başvurusu onaylandı.



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde konutları yerle bir olan ya da ağır hasar alan depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre, bir taraftan şehrin çeşitli noktalarında başlatılmış olan kalıcı konutların yapımı son sürat sürerken, diğer yandan da hak sahipliği başvuruları işlemleri devam ediyor.

Paylaşılan bilgilere göre, bu kapsamda Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde hak sahipliği için toplam 30 bin 27 başvuru yapıldı.

Yapılan incelemeler ve araştırmalar sonrasında yetkili komisyon tarafından toplamda 19 bin 279 hak sahipliği başvurusuna onay verildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, hak sahipliği kabul edilmeyenler 9 Ekim-23 Ekim 2023 tarihleri arasında ilgili kaymakamlık ile İl AFAD Müdürlüğüne itiraz edebilecek.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ndaki 19 bin 279 depremzedenin hak sahipliği başvurusuna onay!

Yine konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre, hak sahipliği başvuru sonuçlarına e-devlet üzerinden ve mahalle muhtarlıklarından ulaşmak mümkün.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde büyük depremler yaşandığını hatırlatarak, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diledi.

Açıklamasında  kentte birçok iş yeri ve konutun yıkıldığını ya da zarar gördüğünü dile getiren Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya depremden 8 ay sonra hak sahipliliği başvurularının incelendiğini ve komisyonunun kararlarını açıkladığını belirtti.

Açıklamasında Dulkadiroğlu ilçesinde bugüne kadar toplam 30 bin 27 vatandaşın hak sahipliği için başvuruda bulunduğunu söyleyerek, bu başvuru 60 gün süre içerisinde yapılmış, ardından 25 gün ek süre verilmişti. Komisyon tarafından vatandaşlarımızın başvurusunun incelendiğini ve toplam 19 bin 279 vatandaşın başvurusunun kabul edildiğini belirten Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, bu rakamın başvuru sayısının yaklaşık olarak yüzde 64'üne tekabül ettiğini söyledi.

Vatandaşların hak sahipliğine itiraz için 15 gün içinde bu başvuruları yapmak zorunda olduğunu belirten Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, hak sahipliği kabul edilmeyen 10 bin 748 vatandaşın da 15 gün içindee 9 Ekim ve 23 Ekim tarihleri arasında Dulkadiroğlu Kaymakamlığı veya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü'ne başvurularını yapmalarını gerektiğini söyledi.

KYK 2023-2024 burs başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak?

Milyonlarca öğrenciye 3 bin TL burs verilecek! Ortaokul, lise, üniversite burs başvuruları onaylanan hemen faydalanacak!

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!


Geri Dön