27 / 04 / 2024

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, hak sahipliği başvurusu yapamayan depremzedelere 2 günlük ek süre verildiği açıklandı.



AFAD İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hak sahipliği başvuru süresi normal koşullarda sona ererken, başvuru süresi boyunca herhangi bir girişimde bulunmayan vatandaşların başvurularını yapabilmeleri için 2 günlük ek süre verildi. 

HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURULARI 27-28 KASIM'DA YAPILACAK!

AFAD İl Müdürlüğü'nünü yaptığı açıklamada normal şartlarda sona eren başvuru süresinde, herhangi bir işlemde bulunmayan vatandaşların başvurularını 27-28 Kasım'da yapabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, vatandaşların, e-Devlet üzerinden veya kent merkezi ile ilçelerdeki ofislerden başvurularını yapabilecekleri aktarılırken,  sadece ilk defa başvuru yapacak olanların taleplerinin alınacağı da belirtildi. 

Depremzedelere müjde! AFAD açıkladı! Hak sahipliği başvuru için 2 günlük ek süre verilecek!

AFAD'TAN EK SÜRE AÇIKLAMASI!

Yurttaşların 81 ildeki AFAD İl Müdürlüğüne ek süre başvurusu yapabileceği aktarıldı

Oluşabilecek bilgi, belge uyumsuzluklarını giderme konusunda, vatandaşların aşağıda yer alan  bilgi ve belgeleri edinmelerinin faydalı olacağını ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Mülk sahibinin kendisi başvuru yapması halinde, başvuru yapacağı bağımsız bölümün askı kodu, tapu belgesi, bağımsız bölüm numaratajı, ticarethane başvuruları için vergi levhası, ahır başvuruları için ecri misil, evli evlat başvuru yapacak ise başvuru yapacağı bağımsız bölümün askı kodu, tarihli yerleşim belgesi veya fatura aboneliği, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ebeveynine ait bağımsız bölümün tapu belgesi, bağımsız bölüm numaratajı gerekiyor.

Mülk sahibinin varisi başvuru yapması halinde ise başvuru yapacağı bağımsız bölümün askı kodu, veraset ilan belgesi, tapu belgesi, bağımsız bölüm numaratajı, tapuda kayıtlı olmayan bağımsız bölümler için başvuru yapılacak ise başvuru yapacağı bağımsız bölümün askı kodu, imzaları eksiksiz olacak şekilde il muhaber belgesi, yapı kayıt (ödendi) belgesi, emlak beyannamesi, emlak vergisi, ecri misil evraklarından herhangi biriyle başvurusu gerekiyor.

Hatay’da son depremzede konutunu teslim alana kadar çalışmaya devam!

Depremzedelere müjde! Kilis'te 645 deprem konutu aralık sonunda teslim edilecek

Depremzede kiracılar da ev sahibi olabilecek!

Geri Dön