29 / 04 / 2024

Bakan Yumaklı resmen duyurdu: Kadın üreticilere 21 yılda 15 milyar destek ödemesi yapıldı!

Bakan Yumaklı resmen duyurdu: Kadın üreticilere 21 yılda 15 milyar destek ödemesi yapıldı!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 21 yılda kadın üreticilere yaklaşık 15 milyar destek ödemesi yapıldığını duyurdu. 



Hükümet tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Her geçen gün genişleyen yelpazede kadın üreticiler için ödenen destek ödemeleri toplam 15 milyar lira oldu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kadın üreticilere 21 yılda yaklaşık olarak 15 milyar TL destek verdiklerini açıklayarak, "Bu desteklerimizle başarı hikayelerine yenilerini eklemelerini amaçlıyoruz." dedi.

Bakan Yumaklı resmen duyurdu: Kadın üreticilere 21 yılda 15 milyar destek ödemesi yapıldı!

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNDE 299 BİN 79 KAYITLI KADIN ÇİFTÇİ!

Bakan Yumaklı, "15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, toprağı süren ve işleyen kadınların, el emekleri ve alın terleriyle üretimin güçlendiğini vurguladı. 

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne 299 bin 79 kayıtlı kadın çiftçimiz bulunduğunu belirten Yumaklı kadın çiftçilerin toplam çiftçi sayımıza oranı yüzde 13,4 düzeyinde olduğunu açıkladı.

Kadın çiftçilerin tarımsal üretimin sigortası olarak görüp, bu oranın artması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yumaklı '' Verimliliğin artırılmasının kırsal kalkınmadan, kırsal kalkınmanın ise kadının üretimdeki rolünün daha da güçlendirilmesinden geçtiği bilinci ile geliştirdiğimiz vizyonumuzu kararlılıkla uyguluyoruz. Bu bağlamda, destek programlarımızla kadın girişimciliğinin önünü açıyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Bakan Yumaklı resmen duyurdu: Kadın üreticilere 21 yılda 15 milyar destek ödemesi yapıldı!

KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK VERİLDİ!

Kadın kooperatiflerine ayrı önem verdiklerinin altını çizen Yumaklı, 2003'ten itibaren kırsal alan özelliği taşıyan yerleşim birimlerinde, kadın üretici ya da çiftçilerden oluşan girişimcilerce tarımsal kalkınma kooperatifleri kurulması için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 'nun  kadın kooperatiflerine bugüne kadar 24,7 milyon lira ödeme yaptığını işaret eden Yumaklı,  KDK tarafından  da IPARD Programı kapsamında 2011 yılından bugüne kadar kadın yatırımcılara ait 6 bin 510 projeyle hibe sözleşmesi imzalandığını ve 13,2 milyar lira destek ödemesi gerçekleştirildiğini duyurdu.  Yumaklı bu hibeler sayesinde 26,5 milyar lira yatırım yapıldığının da altını çizdi. 

Yumaklı, hayvansal üretimde kadın girişimcilerin desteklemek amacıyla kadınların yün, ipekböceği, kanatlı ve arıcılık projelerine toplam 6 milyon 187 bin lira destek sağladıklarını kaydetti.

ORKÖY kapsamında 2010-2022 döneminde 1231 orman köylüsü kadına 32 milyon lira kredi desteği verildiğini ifade eden Yumaklı, bu yıl 97 kadına 2,28 milyon lira destek sağladıklarını da açıkladı.

Bakan Yumaklı'dan büyük yapılarla ilgili dikkat çeken açıklama: Artık yüzde 100 milli olarak yapılıyor!

Bakan Yumaklı resmen açıkladı! Çiftçilere müjde! Tarımsal desteklerde artışa gidildi! 

Bakan müjdeyi verdi! Evde bakım yardımı maaşları yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!


 


Geri Dön