28 / 04 / 2024

Bakan müjdeyi verdi! Evde bakım yardımı maaşları yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Bakan müjdeyi verdi! Evde bakım yardımı maaşları yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan evde bakım yardımı maaşları ile ilgili açıklama geldi. Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı ödemeleri yapıldı.



Bakan Göktaş tarafından yapılan yazılı açıklamada en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Evde bakım yardım ödemelerinini 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını belirten Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını açıkladı.

 Bakan müjdeyi verdi! Evde bakım yardımı maaşları yatmaya başladı! Hemen hesaplarınızı kontrol edin!

EVDE BAKIM YARDIMI MAAŞLARI HESAPLARA YATIRILDI!

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu ifade eden Göktaş, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz.

Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

HESAPLARINIZI KONTROL EDİN!

Bakan Göktaş bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira olmak üzere, Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını açıkladı.

Halihazırda 561 bin vatandaşın Evde Bakım Yardımı'ndan yararlandığını söyleyen Göktaş 'Bakanlık olarak engelli vatandaşların üreten güçlü Türkiye'nin birer ferdi olması, toplumsal yaşamın her alanında etkin bir şekilde yer alması için Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde çalışmalara devam edeceklerini açıklayarak  ''Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 

Sosyal destek ödemelerine kallavi Ocak zammı geliyor! 65 yaş, engelli maaşı, evde bakım, SED desteği zamlı maaşlar 2024!

2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

65 yaş maaşı, engelli aylığı, evde bakım yardımı Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Şimdi rakamlara göz atın!

Geri Dön