28 / 04 / 2024

2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

Sosyal yardım alanlar 29 Ekim 5 bin lira ikramiyesinin kimlere verileceğini merak ediyor. Peki, 2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu? İşte detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca emekliyi sevindirecek bir müjdeyi kamuoyuna duyurdu. Erdoğan, Türkiye'deki milyonlarca emekliye bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verileceğini söyledi. Bu kapsamda 'Sosyal Yardım alanlara ikramiye verilecek mi? 29 Ekim 2023 Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinden kimler faydalanacak?" soruları araştırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı 5 bin liralık emekli ikramiyesi, emekli maaşı alanlar arasında büyük bir mutluluk yaşatırken sosyal yardım alanlar ise ikramiyenin kendilerine de verilip verilmeyeceğini merak ediyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin liralık ikramiye açıklamalarında emekli olup da fiilen çalışmaya devam eden emeklilerin bu ödemeden yararlanamayacağını belirtti. 

Genellikle bu tür ikramiyeler, Aile Destek Yardımı alan aileler, sosyal yardım alanlar, engelliler SED alanlar ve memur emeklileri gibi belirli gruplarını da kapsıyor. Peki, 5 bin TL'lik ikramiyeden kimler faydalanacak? İşte 5.000 lira 29 Ekim ikramiyesine ilişkin son dakika gelişmeleri...

 2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

5 BİN LİRA EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR VERİLECEK?

9 Ekim 2023 Pazartesi itibarıyla yapılan Kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere ikramiye müjdesini "Emeklilerimizi rahatlatcak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5.000 TL ödeme kararı aldık. Hem emekli olup hem çalışanları bu düzenlemeden muaf tutacağız. Ödemeler kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak." şeklinde aktardı.

 2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

BAYRAM İKRAMİYESİ KİMLERE VERİLİR?

Gaziler ve Şehit yakınları 

Bağ-Kur, SSK ve emekli sandığı emeklileri,

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Ölüm aylığı alanlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, 

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.

Fakat 29 Ekim ikramiyesinden yararlanıp yararlanamayacaklarına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili detaylar gelince haberimize eklenecektir.

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin arazisi için 4'üncü plan geldi: Bakanlık iptal etmişti, yeniden düzenlendi! 

TOKİ Eskişehir projesi yarın ihaleye çıkıyor! 

PTT 2023 KPSS şartsız personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel başvuru şartları neler?


Geri Dön