27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin arazisi için 4'üncü plan geldi: Bakanlık iptal etmişti, yeniden düzenlendi! 

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin arazisi için 4'üncü plan geldi: Bakanlık iptal etmişti, yeniden düzenlendi! 

Atatürk Havalimanı’nın yanı başında bulunan Bakırköy Polis Eğitim Merkezi’nin dev arazisinde inşa edilen Emlak Konut GYO Florya Evleri için 4'üncü plan geldi. İşte detaylar...



AVM ve rezidans imarına açılan Bakırköy Polis Eğitim Merkezi'nin yaklaşık 60 bin metrekarelik arazisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan 2017, 2019 ve son olarak da 2021 tarihli imar planlarına, 3 defa mahkeme tarafından iptal kararı çıktı. 

3 defa plansız kalan kupon arazi için bakanlık 4'üncü defa imar planı değişikliği hazırladı ve askıya çıkardı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; plan değişikliği açıklama raporunda hazırlanan yeni imar planında mahkeme kararında iptal edilen nedenlere göre çalışma yapıldığı ifade edildi. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri nin arazisi için 4 üncü plan geldi: Bakanlık iptal etmişti, yeniden düzenlendi! 

Mahkemenin iptal gerekçelerinde yer alan "Nazım imar planında ticaret kullanımına ilişkin alt ölçekli planı yönlendirici ve sınırlayıcı bir karar üretilmemiş olduğu, ticaret kullanımı amacıyla belirlenen orana ilişkin dayanak belirtilmediği, ilgili kurumlardan güncel görüş alınmadığı, kaldırılan park alanı yerine hizmet etki alanı içinde bu fonksiyonda yeni bir alanın ayrılmadığı" unsurunun yerine getirildiği belirtildi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından güncel kurum görüşü alınarak kararların revize edildiğine de dikkat çekildi. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri nin arazisi için 4 üncü plan geldi: Bakanlık iptal etmişti, yeniden düzenlendi! 

46 BİN METREKARE TİCARET-KONUT ALANI OLARAK AYRILDI

Plan sınırlarının genişletildiği, alandaki mevcut ağaç topluluğu yer alan tescil harici yani hiçbir mülkiyete konu olmayan alanın park şeklinde planlandığı ifade edildi. 

Kaldırılan park alanı yerine ek olarak 4 bin 654 metrekare park planlandığına dikkat çekildi. Bu durumda yeni planda yaklaşık 46 bin metrekare ticaret konut alanı şeklinde ayrıldı.

Yükseklik deniz seviyesinden itibaren 78 metre şeklinde belirlenirken, söz konusu alanda rezidanslar ve AVM inşa edilebilecek. 

Alanda bin 50 kişilik nüfusun yaşaması planlanıyor ve plan kapsamında arazinin geri kalanında sosyal tesis, hastane yapılacak. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri nin arazisi için 4 üncü plan geldi: Bakanlık iptal etmişti, yeniden düzenlendi! 

İNŞAAT BİTMEK ÜZERE 

Arazinin 3 defa plansız kalmasına rağmen, alanda inşaatlar durdurulmadı ve tamamlanma aşamasına geldi. 

Emlak Konut GYO, “Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi” ihalesini alan yüklenici Mustafa Ekşi İnşaat ile 29 Eylül 2020'de 315 milyon 800 bin lira bedel ile sözleşme imzaladı. 

Emlak Konut GYO Florya Evleri'nin geçici kabulü de 13 Mart 2023 tarihinde yapıldı. Projede 182 adet konut, 60 adet villa ve 12 adet ticari ünitenin satışı yapılıyor. 

Bakırköy Şevketiye Mahallesi'ndeki  59 bin 755 metrekare büyüklükteki arazi, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Polis Eğitim Merkezi olarak kullanılırken emniyetin lojman gereksinimini karşılamak amacıyla satıldı. 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve  TOKİ  arasında 2010'da protokol imzalandı. Arazi TOKİ tarafından satın alındı ve mülkiyeti 2015'te TOKİ'nin oldu. 

2017 yılında Emlak Konut GYO ve TOKİ arasında yapılan protokol ile arazi Emlak Konut GYO'nun eline geçti ve 2017'den bugüne olan süreç başlamış oldu. 

Emlak Konut GYO'nun Göktürk projesi iptal edildi! 2 milyar TL'lik dev proje için şok karar!

Evora İzmir'in ticari alanları satışta! Metrekare fiyatı 105 bin 700 TL'den başlıyor! 

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinde son dakika değişikliği! Ticari ünite sayısı 238'e düşürüldü!

Park Yaşam Antalya'nın ruhsatı alındı! Emlak Konut GYO'dan Antalya'ya 1.437 yeni konut ve 6 ticari ünite geliyor! 


Geri Dön