27 / 04 / 2024

PTT 2023 KPSS şartsız personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel başvuru şartları neler?

PTT 2023 KPSS şartsız personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel başvuru şartları neler?

Posta ve Telgraf Teşkilatı'nda çalışmak isteyen adaylar, PTT'nin iş başvuru takvimini merak ediyor. Peki, PTT 2023 KPSS şartsız personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel başvuru şartları neler? İşte detaylar...



İş arayan milyonlarca aday, Posta ve Telgraf Teşkilatı iş başvuru takvimini sorguluyor. PTT'de çalışmak isteyenler, "PTT 2023 KPSS şartsız personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel başvuru şartları neler?" sorularını sorguluyor. İşte PTT hakkında merak edilen tüm detaylar...

PTT geçtiğimiz yıllarda hatırlanacağı gibi mühendis, avukat, gişe ve büro personeli gibi pek çok branşta alım yapmıştı. Personel alımına başvurmak isteyen adaylar, PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurularak başvurularını yapabiliyor. 

2023 PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımı tarihlerini ve başvuru koşullarını kendi sitesi üzerinden açıklıyor. Bu ay PTT personel alımına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. PTT personel alımı hakkında resmi bir açıklama yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

PTT İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Habertürk'te yer alan detaylara göre, adaylar gerekli şartları taşıdığı takdirde kurumların uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması durumunda belli bir kadroda işe alınıyor. Aynı zamanda her sene PTT kendi web sitesi üzerinden veya konu ile alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşları bilgilendiriyor. 

 PTT 2023 KPSS şartsız personel alımı ne zaman yapılacak? PTT personel başvuru şartları neler?

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

PTT'de işe alınacaklarda aranılacak güncel şartlar henüz belli olmasa da genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi çerçevesine bulunan ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) 18 yaşını doldurmuş ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay veya daha çok süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, irtikâp, rüşvet, zimmet, hırsızlık, sahtecilik, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma, hileli iflas, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık, cinsel saldırıda bulunma, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel taciz, cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek için örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına dair mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtdışı ve yurtiçinde de devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.

g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü olmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim koşulunu haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak.

15 Ekim'de herkes hesaplarını kontrol etsin! T.C. kimlik numarasına göre para yatırılacak!

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Memurlara ve memur emeklilerine son dakika müjdesi! Bakan Işıkhan zam oranı için yüzde 50'yi işaret etti! Hemen bakın!


Geri Dön