29 / 04 / 2024

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili başsavcılıklarca resen başlatılan soruşturmalarda toplamda 869 zanlının sorumluluğu saptandı.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218 e yükseldi!

Aktarılan detaylara göre, yakalanan şüphelilerden 218'i çıkarıldıkları hakimlikler tarafından tutuklandı, 298 şüpheli hakkında adli kontrole hükmedildi. Ayrıca yine verilen bilgiye göre, 151 şüpheli hakkında yakalama kararı, 81 kişi hakkında da gözaltı talimatı verildi.

Başsavcılıkların talimatıyla halen 4 kişi gözaltında bulunurken, 31 şüphelilerin ise hayatta olmadığı bildirildi. Yapılan incelemelerde, 5 zanlının yurt dışında olduğu tespit edilirken, 81 şüpheli ise ifadeleri alındıktan s0onra serbest bırakıldı.


Geri Dön