28 / 04 / 2024

TOKi Muş'ta yıkılan evlerin Ermenilere ait olmadığını açıkladı!

TOKi Muş'ta yıkılan evlerin Ermenilere ait olmadığını açıkladı!

Kentsel Dönüşüm kapsamında Muş Merkez Kale Mahallesi'nde yer alan evlerin yıkımlarına geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. TOKİ, Muş Merkez Kale Mahallesi'nde yıkılan Ermenilere ait ev bulunmadığını öne sürdü....



Proje alanında 864 konut, 107 işyeri ve 600 kişilik cami planlandığı belirtilen açıklamada, hak sahipleriyle görüşmelerin geçen yıl 4 Haziran-7 Ekim arasında gerçekleştirildiği, görüşmeler neticesinde proje alanında yer alan 349 hak sahibinden yüzde 78'iyle sözleşme imzalandığı, yapılan projenin hak sahiplerince kabul gördüğü vurgulandı. Açıklamada şunlar dile getirildi: "Hak sahipleri, aldıkları bağımsız bölüm sayısına göre borçlandırılmıştır. Sözleşme imzalanan hak sahipleriyle tapu devirleri 4 Şubat-31 Mayıs arasında gerçekleştirilmiş, bu sırada tekrar görüşmeler yapılarak sözleşme imzalayan hak sahibi oranı yüzde 85'e ulaştırılmıştır Proje kapsamında Ermenilere ait ev yoktur. 


Alanda sadece korunması gerekli ve tescilli 3 yapı bulunmaktadır. Bunlar Hacı Şeref Camii, Ulu Cami ve bir eski kilisedir. Kentsel tasarım çalışmalarında alanda yer alan camilerin siluetini bozmamak amacıyla etrafına yüksek katlı konutlar yerleştirilmemiş, kilisenin etrafında da herhangi bir yapılaşmaya izin verilmemiştir." Bazı yapıların tescillendiğine dair iddiaları içeren haberlerin de gerçeği yansıtmadığına işaret edilen açıklamada, koruma kurulunun, tescilli diye ibraz edilen yapı için gerçekleştirilen başvuruyu, kurul üyelerine sunmak üzere gündeme aldığı, bahsi geçen yapının tesciliyle ilgili herhangi bir kararın belediye ve idareye iletilmediği ifade edildi.


Radikal Gazetesi




Geri Dön