04 / 10 / 2024

İslam Memiş gram altının Aralık ayında ne kadar olacağını açıkladı!

İslam Memiş gram altının Aralık ayında ne kadar olacağını açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcıların en gözde yatırım araçları arasında yer alan gram altının Aralık ayında ne kadar olacağını açıkladı.




Yaptığı açıklamalarla gündeme bomba gibi düşen Finans analisti İslam Memiş, borsa, dolar, gram altın ve ons altın değerlendirmeler yaptı.

Resmi Youtube hesabı üzerinden değerlendirmeler yapan ve açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığına bir kez daha değinen İslam Memiş, ilk olarak borsayı ele aldı: "Piyasalarda şu an çarşı pazar karıştı. İran misillemeyi yaptı fakat altın-gümüş fiyatları tepki vermedi yalnızca borsa tepki verdi.
Borsa İstanbul'da sert satışlar sürüyor. Bu hafta pozitif seyir olmadı borsada. Dış politikada da gerilim var. Borsada satışlar hız kazandı gerilimle beraber 9100 puan önemli bir destek seviyeleri. Bu hafta 10 bin denemesi beklesek de satışların derinleştiğini gözlemliyoruz. 9100'de tutunamazsa, aşağıda 8700 puan seviyelerine kadar bir alanı var. Savaş ortamında borsadaki satışlardan korkmayın. Hatta söz konusu bu satışlar yeni gireceklere fırsat veriyor. 9400 ve 9100'den giriş yapanlar beklemeye devam ediyor. Kendinize bir vade belirleyin demiştik. Bizim vademiz 6 ay. Tarım emtialarını daha çok önemsiyorum.
Dolar kuru uluslararası piyasalarda da değerlendi. Sene sonuna kadar döviz kurlarında pozitif görünüm sürüyor. Ben Merkez Bankası'nın kasım ve aralık aylarında 500 puanlık faiz indirimi yapabilir öngörümü koruyorum. Dolar tarafında yukarı yönlü hareketleri bu da destekler."

İslam Memiş gram altının Aralık ayında ne kadar olacağını açıkladı!

Finans Analisti İslam Memiş, bu değerlendirmeleri sonrasında altın tahminlerini aktardı...

Yapacağı her açıklama yatırımcılar tarafından da merakla beklenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, şunları söyledii: “Yaşanan her gerilimde altın fiyatları yükselecek diye beklemeyin. Teknik düzeltmeler hala bitmedi çünkü. Ons altında hala 2 bin 580-2 bin 680 doları takip ediyoruz. Yukarısı test edildi, 2 bin 580 dolar seviyelerini takip edeceğiz yine.

Yatırımcıların gözdesi gram altın tarafında da 2 bin 980-3 bin 80 seviyelerini takip edeceğiz. Her düşüş yine alım fırsatı. Bu sene sonuyla alakalı yol haritamızda değişiklik yok. 3 bin-3 bin 500 lira aralığında bir trendle yılı tamamlayacağız gibi duruyor. Her düşüş bir alım fırsatıdır. Son iki haftadır altın tarafında 1 kilogramda 2 bin-3 bin dolar daha pahalıya alıyoruz. Türkiye'de zaten işçilik var. Külçe altın almayın, cumhuriyet altını alın demiştim bu nedenle. Israrla açıkta beklememek için elinde TL bulunduran euro alırsa daha avantajlı. Bu hafta için konuşuyorum özellikle. En ucuz kalan o oldu. En azından malda kalıyorsun. Ons gerilediğinde euro ile parite üzerinden altın alabilirsiniz."

 

Kiracıların enflasyonu ikiye katlandı!

Ortalama kira ödemeleri iş yerlerinde yüzde 92, konutlarda yüzde 105 arttı!

Konut kredisi faizlerindeki düşüş haberleri sonrası Ticaret Bakanlığı’ndan fırsatçı avı!


Geri Dön