14 / 05 / 2024

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan veya imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili olarak tutuklanan şüpheli sayısı 218'e yükseldi.



HIRSIZLIK SORUŞTURMALARI

Cumhuriyet başsavcılıklarının, depremler sonrasında bölgede yaşanan hırsızlık olaylarına yönelik soruşturmaları kapsamında, toplam 388 olayla ilgili 317 şüpheli saptandı. Bu şüphelilerden 206'sı tutuklanırken, 37 kişi hakkında ise adli kontrole hükmedildi.

Ayrıca söz konusu soruşturmalar çerçevesinde, 29 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, 10 kişi ifadesinden sonra serbest bırakıldı, 13 şüpheli ise halen gözaltında.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 218 e yükseldi!

DEPREM BÖLGESİNDE ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR!

Verilen detaylara göre, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremde yaralı ve can kaybı sayısı da artıyor. NTV'nin aktardığına göre, Kahramanmaraş depremi ölü ve yaralı sayısı; AFAD, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından güncelleniyor.


DEPREM FELAKETİNDE ACI BİLANÇO!

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybının 45 bin 89'a yükseldiğini duyurdu.


DEPREM BÖLGESİNDEN TAHLİYE!

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, Kilis, Kahramanmaraş,  Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Adana, Hatay, Malatya ve Elazığ'dan toplam 528 bin 146 vatandaş tahliye edildi.

Marmara'da da çift deprem olabilir! Prof. Dr. Şen peş peşe uyardı! San Andreas ve Marmara fayı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan yer göstererek uyardı: 8'e kadar deprem üretebilir!

Kandilli peş peşe açıkladı! Beklenen Marmara depremi... O yıla kadar yüzde 95 oranında 7.2 büyüklüğünde olacak!


Geri Dön