04 / 05 / 2024

Isparta Yükseköğrenim Yurt Kampüsü inşaatına ruhsat verilmedi!

Isparta Yükseköğrenim Yurt Kampüsü inşaatına ruhsat verilmedi!

Isparta Yurt Yatırım A.Ş'nin yapacağı Yükseköğrenim Yurt Kampüsü Projesi inşaat ruhsatı talebini 'altyapı maliyetinin karşılanması' şartıyla geri çeviren Belediye, ruhsat talebini de reddetti.



Isparta Yurt Yatırım A.Ş'nin yapacağı Yükseköğrenim Yurt Kampüsü Projesi inşaat ruhsatı talebini 'altyapı maliyetinin karşılanması' şartıyla geri çeviren Belediye, İl Özel İdaresi'nin kendi payına düşen 350 öğrencilik kısmıyla ilgili ruhsat talebini de reddetti. 


BAKANLIĞA BAŞVURULDU 

İl Özel İdaresi, Mensucat Fabrikası arkasındaki 100 bin m2'lik taşınmaz üzerinde geliştirilen 5 bin öğrencilik yurt projesi kapsamında, kat karşılığı ihale kapsamında kendi payına düşen 350 öğrencilik taşınmazla ilgili İsparta Belediyesi'ne ruhsat başvurusunda bulundu. Ancak Belediye, yüklenici firmanın talebinde olduğu gibi İl Özel İdaresi'nin de ruhsat başvurusunu reddetti. İl Özel İdaresi, daha önceki işlemlerde olduğu gibi Çevre vc Şehircilik Bakanlığı'nın kapısını çaldı. 


AK Parti İsparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in önderliğinde İl Özel İdaresi'ne ait Mensucat Fabrikası arkasındaki 100 bin m2'lik taşınmaz üzerinde geliştirilen Yükseköğrenim Öğrenci Kampusu Projesi'nde bürokratik süreç oldukça sancılı geçiyor. MHP'Ii İsparta Belediyesi yönetiminin 'hayırcı tutumu' nedeniyle imar planı tadilatı ve arsa ifraz işlemlerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda çözümlendiği projede son aşamada da Ankara'nın yolu göründü. 


YÜKLENİCİ FİRMANIN TALEBİ DAHA ÖNCE REDDEDİLMİŞTİ 

İl Özel İdaresi tarafından yapılan kat karşılığı usulu ihaleyi yüzde 7 oranla kazanan İsparta Yurt Yatırım A.Ş'nin projeyi yapabilmek için talep ettiği inşaat ruhsatı İsparta Belediyesi'ııce 'altyapı bedelinin karşılanması şartıyla' reddedilmişti. Belediye yönetimi. İmar Kanunu'nun 23.maddesini gerekçe göstererek ruhsatın verilebilmesi için altyapıya harcanacak 40 milyon TL'lik tutarın yüzde 10'unun peşin, geri kalanının ise iş bitiminden 6 ay sonra ödeneceği taahhüdünün verilmesini istemişti. İsparta Yurt Yatırım A.Ş'nin bu yazı üzerine inşaat ruhsatı başvurusunu Çevre vc Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı Akdeniz Gazetesi aracılığıyla kamuoyuna duyurulmuştu. 


ÖZEL İDARE PAYI İÇİN DE RUHSAT YOK 

Şimdi İsparta Belediyesi, İl Özel idaresi'nin kendi payına düşen (yüzde 7) 350 öğrencilik taşınmaz için yaptığı inşaat ruhsatı talebini de reddetti. Belediye. İl Özel İdaresi'nin ruhsat talebini olumsuz bir şekilde cevaplandırarak geri gönderdi. İl Özel İdaresi'nin daha önceki işlemlerde de yaptığı gibi inşaat ruhsatı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yaptığı öğrenildi. 


AYRI AYRI İNŞAAT RUHSATI TALEBİ 

Mensucat Fabrikası arkasındaki İl Özel İdaresi taşınmazı üzerinde geliştirilen proje kapsamında gerekli olan imar tadilatı ile kat karşılığı ihale usulünden kaynaklanan arsa ifraz işlemleri Isparta Belediyesi'ııce yapılmayınca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurulmuş ve burada çözümlenmişti. Şimdi hem İsparta Yurt Yatırım A.Ş hem de İl Özel İdaresi kendi mülkiyetine düşen taşınmazlarla ilgili inşaat ruhsatı taleplerini ayrı ayrı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ilettiler. Sonuç merakla bekleniyor. 



Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön