29 / 04 / 2024

Isparta'da 100 hektar alan yeni gelişim alanı ilan edildi!

Isparta'da 100 hektar alan yeni gelişim alanı ilan edildi!

Isparta'da ev fiyatlarının artması nedeniyle Isparta Belediyesi Deregümü ovasını da içine alan 100 hektarlık imar planındaki alanda 18 uygulaması yaptı.



Isparta'da ev fiyatlarının artması nedeniyle İsparta Belediyesi tıpkı Çünür'de olduğu gibi Deregümü ovasını da içine alan 100 hektarlık imar planındaki alanda 18 uygulaması yaptı. 


Isparta Belediyesi de arsa payı kilidini kısmen açacak somut bir adım attı. Kapatılan KİPA Alışveriş Merkezi ile Efe Restoran arasında kalan Deregümü ovasında Çünür Yeni Şehir'de olduğu gibi 18 uygulaması çalışması başlattı. Yeni gelişim alanıyla ilgili karar meclis toplantısında alındı.


imar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, "İlimizin gelişme alanı içerisinde kalan 221 cadde kısmen 202 cadde ve plan sınırı arasında Muzaffer Türkeş, Fatih ve Zafer Mahalleleri devamında kalan alanda değişen kanun ve yönetmelikler için imar planında revizyon yapılması ve yapılan planların onanmak üzere meclisimize sunulması komisyonumuzca uygun bulunmuştur" Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatları doğrultusunda başlatılan çalışma kapsamında bu ovanın konut sektörüne açılması için 18 uygulaması gerçekleştirilmiştir dedi. 


7 KAT YAPILAŞMA İZNİ

100 Hektar Arsa İle Konut Fiyatları İnecek Çünür Yeni Şehir'de yapılaşma neredeyse tamamlandı, inşaat sektörünün yeni rotası Deregümü bölgesi.


Ve Belediye imar kilidini açtı

Belediye Meclisi, şehir merkezinde arsa bulunamaması nedeniyle çıkmaza giren inşaat sektörünün önünü açacak bir karara imza attı. 160 hektarlık alanda yapılan imar revizyonu ile yeni bir yaşam merkezi oluşturuldu.


EFE RESTEURANT İLE S.D BULVARI ARASINDA

Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş Mahalleleri devamında, Gölcük yolu ile üniversite yolu arasında kalan Dergümü ovası olarak bilinen 160 hektarlık alanda yapılan değişiklik ile 2 kat olan imar izni, 7 kata çıkarıldı. Belediye, yeşil alan, yollar, okullar ve benzeri sosyal donatı için yüzde 44 oranında pay ayırdı. 100 hektarlık alanda site tarzı yapılaşma yapılabilecek. En küçük imar adası 15 bin m2, en küçük yol 17 metre genişliğinde.

  

Isparta'da imar kilidi nihayet 160 hektarlık bir alanı ilgilendirse de açıldı. Isparta Belediye Meclisi, merkezde arsa bulunamamasından, var olan arsaların da yüzde 50'yi geçik kat karşılığı oranı ile değerlendirilmesinden yakınan inşaat sektörüne yönelik önemli bir adım attı. Efe Resteurant ile üniversite yolu arasında kalan, Deregümü ovasında imara açık 160 hektarlık alan üzerinde bir süredir çalışma yürüten Isparta Belediyesi, nihai karar için Belediye Meclisi'nin kapısını çaldı. İmar Komisyonu'nda değerlendirilen imar revizyon planı dünkü mecliste oybirliği ile onaylandı. Isparta inşaat sektörüne Deregümü bölgesinde 60'ı sosyal donatı alanları olmak üzere 160 hektarlık site tarzı yapılaşmaya izin veren yeni bir yaşam alanı oluşturuldu.


SEKTÖRE YENİ YATIRIM ALANI

Efe Resteurant ile üniversite yolu arasında kalan 160 hektarlık alanın imar revizyonunu ilgilendiren rapor, İmar Komisyonu tarafından dünkü toplantıda meclise sunuldu. Komisyon raporunda 'Revizyon kararı alınmış olan ilimiz Fatih, Zafer ve Muzaffer Türkeş mahalleleri devamı için hazırlanan 1/5000 nazım ve 1/1000 uygulama imar planları yapılaşma koşulları E=1.00 ve 7 kat olarak onaylanması komisyonumuzca uygun bulunmuştur" denildi. Daha sonra yapılan oylamada karar oybirliği ile kabul edildi.


YOLLAR GENİŞ TUTULSUN

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, söz isteyerek bölgedeki yolların geniş tutulmasını talep etti. Gölcük yolunun dar olması nedeniyle yetersiz kaldığını belriten Dal, üniversite yoluna kadar inen ana yolların geniş tutulmasını istedi. Daha sonra hem Belediye Başkanı Günaydın hem de İmar Müdürlüğü yetkilileri imar revizyon planıyla ilgili açıklama yaptı.


ŞEHİR PARKLARI AYRILDI, YÜZDE 44'Ü SOSYAL DONATI

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, söz konusu imar alanında yolların geniş tutulduğunu söyledi. Hem tali hem ana yolların genişletildiğini belirten Günaydın, ada teşekkülleri oluşturularak site tarzı yapılaşma yaklaşımı gösterildiğini söyledi. 1990'lı yılarda yapılan imar planında küçük yolların yer aldığını ve karmaşık bir durum söz konusu olduğunu belirten Günaydın, "okul alanları, park alanları oluşturduk. En küçük imar adası 15 bin m2. En düşük yollar 15 metrelik, ana yollar ise 27 metre. Daha önceki planda yolar 4-5 ve 7 metre olarak öngörülmüş. Yine de o zamanın planını yapanlara teşekkür ediyoruz. Ama o plan doğrultusunda iyiki bir yapılaşma yapılmamış. 30 bin m2'den büyük park alanları oluşturduk. Şehir parkı kuruyoruz. Sosyal donatı için yüzde 44 pay ayırdık. Bedelsiz terki şartıyla emsali artırdık" diye konuştu.


Daha sonra Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü görevlileri imar revizyonu yapılan 160 hektarlık bölgeyle ilgili sunum yaptılar.


SİTE TARZI YAPILAŞMA

Zafer, Muzaffer Türkeş ve Fatih Mahalleleri'nin devamında, şu an herhangi bir yapılaşmanın olmadığı Efe Resteurant ile üniversite yolu arasında kalan Deregümü bölgesindeki 160 hektarın 100 hektarında ada bazlı imar uygulaması yapılabilecek. Emsal 0.60'dan 1.00'a çıkarılırken, kat yüksekliği 2'den 7'ye yükseltildi. Yeni yaşam alanında yüzde 40'lik oran yollar, yeşil alan, okul, sağlık ocağı gibi sosyal donatı alanları için arsa sahipleri arasında bedelsiz bir şekilde terkedilecek..


Isparta Ekspres Gazetesi 


Geri Dön