27 / 04 / 2024

İsrail Batı Şeria'da 2 binden fazla konut inşa edecek! 

İsrail Batı Şeria'da 2 binden fazla konut inşa edecek! 

İsrail'de yetkili makamlar, Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 2 binden fazla yeni konut inşa edilmesine onay verdi.



İsrail Filistin Topraklarındaki Batı Şeria'da 2 bin 166 konut inşa edecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail Savunma Bakanlığına bağlı Filistin Topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) bünyesindeki Sivil İdare Birimi Yüksek Planlama Kurulu Batı Şeria'da 2 bin 166 konutun inşasını onayladı.

İsrail'in, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile yaptığı normalleşme anlaşmaları sonrasında Batı Şeria'daki yerleşim birim inşaları tepki çekiyor. 

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimi inşa ve genişletme faaliyetlerini hiçbir zaman durdurmadığı belirtilmiş. ABD ve İsrail'in kelime ve kavramlarla oynayarak Arap ülkelerinin "normalleşme oltasına" takılmasını sağladığı vurgulanmıştı. 

İsrailli insan hakları kuruluşu Peace Now'ın (Barış Şimdi) açıkladığı verilere göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor.

Bu bölgelerde yaşayan Yahudi yerleşimciler, Filistin halkı için yaşamı oldukça zorlaştırıyor. 

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı olarak kabul görülüyor.

Parlamentolararası Kudüs Platformu İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasına tepki gösterdi!


Geri Dön