29 / 04 / 2024

İsrail güçleri, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, El Halil kentine bağlı Yatta beldesi kırsalında "ruhsatsız" olması nedeniyle Filistinlilere ait bir ev ve iki depoyu daha yıktı.



İsrail güçleri, El Halil kentine bağlı Yatta beldesi kırsalında "ruhsatsız" inşa edildiği gerekçesiyle Filistinlilere ait bir ev ve iki deponun yıkımını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölge sakinleri yıkıma tepki gösterirken, İsrail güçleri grubu plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıtmaya çalıştı.  

 İsrail güçleri, Batı Şeria da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

Müdahalelerde İsrail güçleri, AA serbest foto muhabiri Ceradat'ı plastik mermiyle sol omzundan yaralarken, tedavisi bölgedeki sağlık ekipleri tarafından yapıldı. 

Filistinli kaynaklara göre, İsrail makamları sadece geçen yıl işgal altında yer alan Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait 500'den fazla ev ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdi. 

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995 yılında imza atılan "İkinci Oslo Anlaşması" kapsamında Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

 İsrail güçleri, Batı Şeria da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, "güvenliği" İsrail'e devredilmiş; yüzde 61'ini oluşturan "C bölgesi"nin ise "idari yönetimi ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.

İsrail yönetimi kendi kontrolünde bulunması nedeniyle çoğunlukla "C bölgesi"nde Filistinlilerin yeni bina veya genişletme çalışması yapmasına izin verilemiyor. 

İsrail, binlerce yasa dışı yeni konut inşasını onaylayacak!


Geri Dön