27 / 04 / 2024

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı!

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı!

İsrail güçleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait 7 evi yıktı. Evleri yıkılan ve kurtarabildikleri birkaç eşya ile sokakta kalan Filistinlilerden bazıları göz yaşlarına boğuldu



İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria'da "ruhsatsız" inşa edildiği iddia edilerek Filistinlilere ait 7 baraka ev yıkıldı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İsrail güçleri El Halil kentine bağlı Şahab el-Batum köyüne baskın gerçekleştirdi.  İsrail güçleri, bölgede bulunan Filistinlilere ait 7 baraka evin yıkımını gerçekleştirdi. 

İsrail makamlarının söz konusu yeri "C bölgesi" olarak değerlendirdiği, evleri de "ruhsatsız" olduğunu iddia ederek yıktığı açıklandı.

Evleri yıkılan ve kurtarabildikleri birkaç eşya ile sokakta kalan Filistinlilerden bazıları göz yaşı döktü. 

 İsrail, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin raporuna göre,  İsrail güçleri, 2020 yılının ilk aylarından beri işgal altında yer alan Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 500'den fazla ev ve yapının yıkımını gerçekleştirdi. 


Geri Dön