Ekonomi

İşsizlere Müjde! 2 Ödeme Daha Yapılacak!

Sosyal yardımlar kapsamında işsizlere ödenen desteklerden haberiniz var mı? İş aradığında 425 lira, bulunduğunda ise, 1665 lira ödeme yapılacak…Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından pek çok konuda sağlanan desteklerden biri de fazla kişinin haberdar olmadığı iş arama maliyetlerinin karşılanması desteği

Vatandaşların mağdur olmamaları ve sorun yaşadıkları alanlarda desteklenmeleri amacıyla her alanda sosyal yardım programları yapılıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından pek çok konuda sağlanan desteklerden biri de fazla kişinin haberdar olmadığı iş arama maliyetlerinin karşılanması desteği.

İş arama masraflarının karşılanmasına yönelik bu yardımda, iş aradığında 425 lira, bulunduğunda ise, 1665 lira ödeme yapılacak. İki ayrı nakit destek ödemesi olan bu yardım ile işsizlerin mağduriyetleri en aza indirilecek.

Aile Bakanlığı destek programları kapsamında uygulanan sosyal yardımlar içeriğinde yer alan işsizlik konusunda da ihtiyaçlara yönelik ek bir ödeme yapılıyor. Ek ödemelerin ilki, iş arayanlar için bu süreçte gerekli evrak temini ve yol masrafları için ödeniyor. Ayrıca iş arama sürecinde olan bir kişi devletten asgari ücreti 1/10'u kadar destek alabiliyor ve bir yılda en fazla defa alma hakkına sahip olabiliyor.

İŞKUR Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işçi alım ilanları yayımlandı!

İş bulamayanlar, günlük 110 TL ödemeniz İŞKUR'dan!