28 / 04 / 2024

İşsizlerin emlak vergisi 2014!

İşsizlerin emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi kapsamında vergiyi ödeyemeyecek durumda olan tek mesken sahipleri için "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulaması bulunuyor. Peki işsizler vergi öder mi? İşte işsizlerin emlak vergisi 2014..



İşsizlerin emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi kapsamında vergiyi ödeyemeyecek durumda olan tek mesken sahipleri için "sıfır oranlı emlak vergisi" uygulaması bulunuyor. Emlak vergisi muafiyeti olarak da bilinen bu uygulamadan yararlanabilmek için bazı şartları yerine getiriyor olmak şart.


Peki sıfır oranlı emlak vergisi kapsamına işsizler de dahil midir? İşsizlere sıfır oranlı emlak vergisi uygulanır mı?


Emlak vergisi muafiyetinden 200 metrekareyi geçmeyen yalnız bir konuta sahip olma koşulu aranıyor. Bu koşulu yerine getiren aşağıda sıralanan kimseler emlak vergisi ödemiyor. Emlak vergisi muafiyetlik şartlarına uygun olan mesken sahipleri, bağlı oldukları belediyeye giderek bu durumu bildirmeleri gerekiyor.


Emlak vergisi muafiyetlikleri:

Başka bir geliri olmayan;

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları.


Yukarıda sıralanan muafiyetlikler kapsamına işsizler de giriyor. Sıfır oranlı emlak vergisi 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan işsizlere de uygulanıyor.


Ancak iki meskeni bulunan işsizler bu muafiyetten faydalanamıyor. Buna karşın bir meskeni ve bir arazi bulunan işsizlerin meskenleri için muafiyetten faydalanırken; arazileri için vergi ödemeleri gerekiyor. Çünkü muafiyet yalnızca meskenlere uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda  Binde 4 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3  


Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman 2014?



Geri Dön