28 / 04 / 2024

İşyeri emlak vergisi 2014!

İşyeri emlak vergisi 2014!

Emlak vergisi kapsamında işyeri niteliğine sahip taşınmazlardan alınan oran, meskenlerden daha yüksek oluyor. Peki işyeri emlak vergisi oranı ne kadar? İşte işyeri emlak vergisi 2014 oranları...



İşyeri emlak vergisi 2014 oranları!

İşyeri sahiplerinin ödemek ile yükümlü olduğu vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, söz konusu taşınmazın rayiç bedeline ve yer aldığı belediye sınırlarına göre değişkenlik gösteriyor.


Bilindiği üzere büyükşehir belediye sınırları içerisinde yer alan bir taşınmazın emlak vergisi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. 


Buna göre;

Normal yörede yer alan bir işyerinden binde 2 oranında vergi alınırken, büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir işyerinden ise binde 4 oranında vergi alınıyor.


Hesaplama örneği:

Normal yörede yer alan 500 bin TL değere sahip işyeri için ödenecek emlak vergisi bedeli: 1000 TL iken;


Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 500 bin TL değere sahip işyeri için ödenecek emlak vergisi bedeli: 2000 TL'dir.


Emlak vergisi ödemeleri:

Emlak vergisi borcu iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödenirken, ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında ödenecek.


Bina emlak vergisi 2014!


Geri Dön