Ekonomi

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? 2022 İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücrete gelen zamlarla birlikte işsizlik maaşlarında da artış yaşandı. Peki 2022 işsizlik maaşları ne kadar oldu? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?Çalıştığı iş yerinden kendi rızası dışında ayrılan sigortalı kişiler, belirli bir süre boyunca ve belirli miktarda işsizlik maaşı alabiliyor

Bu sene 1 Temmuz tarihinden itibaren asgari ücrete gelen zam ile birlikte işsizlik maaşı da artış gösterdi. Çalıştığı iş yerinden kendi rızası dışında ayrılan sigortalı kişiler, belirli bir süre boyunca ve belirli miktarda işsizlik maaşı alabiliyor. Peki işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır?

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR? 2022

Çalıştığı iş yerinden kendi rızası dışında ayrılan ve herhangi bir kasıt ve kusuru olmadığı halde işini kaybeden sigortalı çalışanlar işsizlik maaşı alabilir.

İŞSİZLİK MAAŞI NASIL HESAPLANIR? 2022

İşsizlik maaşı, sigortalı kişinin son 4 aylık primi esas alınarak hesaplanır. Sigortalı kişinin son 4 aylık günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı olarak hesaplanıyor. Hesaplanan bu işsizlik maaşı ödeneği aylık asgari ücret brüt tutarının yüzde 80’ini geçmemektedir.

 

PEKİ İŞSİZLİK MAAŞLARI NE KADAR OLDU? 2022

 

ASGARİ ÜCRET İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU? 2022

Asgari ücrete yeni gelen zam ile birlikte 1 Temmuz-31 Aralık döneminde verilecek işsizlik maaşları, bu dönem için geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanıyor.

Yani gelen zamlarla birlikle asgari ücretlinin işsizlik maaşı 2 bin 568 TL oldu.

Asgari ücretten yüksek maaş alanlar için işsizlik maaşı ise 5 bin 137,51 TL’ye yükseldi.

İŞSİZLİK MAAŞINA NASIL BAŞVURULUR? 2022

İşsizlik maaşına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden ve  İŞKUR'un resmi internet sitesinden başvurularını gerçekleştirebilir.

 

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR NELERDİR? 2022

İşsizlik maaşına başvuru için gerekli olan belgeler;

İŞSİZLİK MAAŞINA BAŞVURU SÜRESİ NEDİR? 2022

İşini kaybeden kişinin işsizlik maaşı alabilmesi için, işten ayrıldıktan sonra en geç 30 gün içinde başvuru yapması gerekmektedir. 30 günlük süre sonunda yapılan başvurular gecikmiş sayılır. Kişinin işsizlik maaşı alabileceği gün sayısı belirlidir ve geç kalınan günler bu süreden düşülür.

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Bu haberi okuyan araç alacak! En ucuz araçlar belli oldu! 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Herkesin merakla beklediği Opel Astra satışa çıktı! Yeni Astra ne kadar? 13 Eylül 2022 fiyat listesi…