27 / 04 / 2024

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

İşsizlik ödeneği başvurularına ilişkin veriler paylaşıldı. Bu kapsamda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı, 2023 yılının ilk 6 ayında 6 bin 290’ı yüksek lisans ve doktora mezunlarından oluşmak üzere 187 bin 871’e yükseldi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından verilerine göre, 15 - 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, 2023 yılı Haziran ayında yüzde 18,6 seviyesine ulaştı.

Edinilen bilgilere göre, Türkiye'de iş bulabilen üniversite mezunlarının büyük bölümü ise eğitimini aldıkları alanlardan çok farklı alanlarda çalışmak zorunda kaldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra, İŞKUR tarafından paylaşılan “İşsizlik Ödeneğine Başvuru İstatistikleri” isimli çalışması da üniversite mezunları arasında çalışan ve çalışmayan gençlerin oranını ortaya koydu.

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

GENÇ İŞSİZLİĞİ YÜZDE 18,6

birgun.net'in haberine göre, TÜİK tarafından kamuoyu ile paylaşılan verilere göre, 2023 yılı Haziran ayında 15 - 24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı mayıs ayına nazaran 1,2 puanlık artış ile beraber yüzde 18,6 olarak kayıtlara geçti. Türkiye’de 15 - 24 yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 15,4 seviyesinde olduğu düşünülürken, kadınlarda ise yüzde 24,2 olarak tahmin edildi.

OCAK - HAZİRAN DÖNEMİNDE 826,5 BİN KİŞİ

İŞKUR’un verilerine göre, 2023 yılının Ocak - Haziran döneminde toplam 826 bin 588 vatandaş işsizlik ödeneği almak için başvuru yaptı. İşsizlik ödeneğine başvuru yapan kişilerin sadece 362 bin 100’ü ödenek almaya hak kazandı. Başvuru yapan kişilerin öğrenim durumlarına göre dağılımı ise dikkat çekti. Bu doğrultuda, işsizlik ödeneğine başvuru yapan kişiler içinde üniversite mezunu olanların sayısı 187 bin 871 olarak gerçekleşti.

İşsizlik ödeneğine başvuru yapan üniversite mezunu sayısı belli oldu!

YÜZ BİNLERCE ÖDENEK BAŞVURUSU

İşsizlik ödeneği almak amacı ile müracaat eden üniversite mezunlarının sayısında seneler itibarı ile meydana gelen değişim de İŞKUR’un verilerine yansıdı. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de ekonomik durumun daha da bozulmasına sebep olan Covid-19 pandemisi yüzünden 2020 yılının ilk 6 ayında işsizlik ödeneğine müracaat eden üniversite mezunu sayısının ise 200 bine dayandığı ifade edildi.

2023 e-Devlet kırtasiye yardımı! SGK resmen açıkladı! Başvurmak için hemen bakın!

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

CarrefourSA’da Baby Turco bebek bezi 122,15 TL’ye tam yağlı peynir 189,90 TL’ye, piliç ızgara kanat 149,90 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön