28 / 04 / 2024

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

Memur zammı için toplu sözleşme görüşmeleri, Hakem Heyeti'ne devredilerek son etabına taşınmıştı. Heyet, nihai kararını en geç 31 Ağustos’ta kadar vermek üzere hafta sonu 2 defa toplandı.



1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerde hükümetin verdiği son teklif, 2024 yılı için toplam yüzde 25, 2025 yılı için ise toplam yüzde 11 zam önerisi içeriyordu. Ancak, Memur-Sen tarafından dile getirilen talepler, 2024 yılı kapsamında yüzde 70, 2025 yılı kapsamında yüzde 40 zam yönündeydi ve bu teklif hükümet tarafından kabul edilmemişti.

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

3600 EK GÖSTERGE ZAMMI

ahaber.com'un haberine göre, toplu sözleşmede pek çok ünvanda çalışan kişilerin gözetildiği başlıkların olduğunu ifade eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"3600 ek gösterge, birlikte çalışılacak ve uygun bir zamanda hükümete iletilecek. Bu bakımdan bu toplu sözleşmede masaya gelirken pek çok maddeyle gelmiştik. Bunlar revize edilerek sonrasında 960 maddede tasnif edilmişti. Masadan çözüm üretelim diye olağanüstü çaba sarfettik. Hizmet kolu temelinde çok önemli adımların atıldığını biliyoruz. Türkiye’nin koşullarını dikkate alarak, Türkiye koşulları nispetinde olumlu yaklaşılan maddeler oldu. Kuşkusuz daha fazla kazanım üretmek amacıyla elimizden gelen gayreti yine göstermeyi sürdüreceğiz."

Memura ve emekliye son dakika toplu sözleşme ikramiyesi ve 3600 ek gösterge zammı!

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ

Memurların çok beklediği birinci dereceye gelmiş memurların ek göstergelerinin 3600 ek göstergeye çıkarılması için mutabakata varıldı. Memurlara yıllık izinleri olsa bile Hac izni verilmesi konusu masada. 3 ayda bir verilen Toplu Sözleşme ikramiyesi bulunuyor. Şu anda bu rakam bin 80 TL aylık olarak 360 liraya tekabül ediyor. 2024 Ocak’ta memur zammı ile beraber bu rakam artacak. Onun aylık olarak ödenmesi kararlaştırıldı. Memurlara giyecek yardımı verilmesi elde edinilen kazanımlar arasında olacak.

Görüşmede, 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranında uzlaşma olmadı. Taraflar 11 hizmet kolunun hepsinde ise uzlaştı. Sürenin bitmesiyle Kamu Görevlileri Hakem Heyeti devreye girdi.

HAKEM HEYETİ KARARINI 31 AĞUSTOS'A KADAR VERECEK

Milyonlarca memur ve memur emeklisini kapsayan maaş artışına yönelik gözler şimdi Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vereceği kararda olacak.

Bu sayede, 31 Ağustos tarihinde memur ve memur emeklisinin zam oranları netleşecek.

11 üyeden meydana gelen kurul oy çokluğuyla karar alıyor. Kurulun kararı kesin olacak. İtiraz edilemeyecek.”

Milyonlarca emekliye son dakika ek zam müjdesi! Düşük maaş alan emekliler hemen baksın!

Okullar açılırken anne babalara müjde geldi! Başvuran kazançlı çıkacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos!

O banka bir kereliğe mahsus adınıza tam 1.500 TL yatıracak! Son başvuru tarihi belli oldu! Acele edin!


Geri Dön