28 / 04 / 2024

İşsizlik rakamları açıklandı!

İşsizlik rakamları açıklandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı. Türkiye'de işsizlik oranı temmuzda, haziran ayına göre göre 1.4 puan yükselerek yüzde 12 seviyesinde gerçekleşti.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de işsizlik oranı Temmuz ayında yüzde 12 oldu. Haziran ayında işsizlik oranı mevsimsellikten arındırılmış verilerle yüzde 10,6 olarak açıklannmıştı.

 İşsizlik rakamları açıklandı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye genelinde 15 yaş ve üzeri yaştaki kişilerde işsiz sayısı temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 506 bin kişi artış göstererek 3 milyon 902 bin kişi oldu.
Haziran ayında yüzde 22.4 olan atıl işgücü oranı (geniş tanımlı işsizlik) temmuz ayında yüzde 23.6 olarak kayıtlara geçti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön