27 / 04 / 2024

Son dakika! Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsizlik devam ediyor

Son dakika! Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsizlik devam ediyor

Gerçekleşen son dakika haberine göre; TÜİK, temmuz ayının işsizlik rakamlarını açıkladı. Ülkemizde işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0, 3 puanlık azalış ile yüzde 10, 1 seviyesinde gerçekleşti. İşte detaylar…



Hanehalkı İşgücü Araştırması güncel sonuçları yayımlandı. Hanehalki İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha üst yaştaki kişilerde işsizlik sayısı 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yani haziran ayına göre 113 bin kişi azalarak 3 milyon 445 bin kişi olmuş oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık bir azalış ile % 10, 1 seviyesinde kayıtlara geçti. İşsizlik oranı erkek kişilerde % 8,6 iken kadın kişilerde ise % 13,1 şeklinde tahmin edildi.

MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ ŞEKİLDE İSTİHDAM ORANI % 47, 3 OLDU

İstihdam edilen kişilerin sayısı 2022 senesi temmuz ayında bir önceki aya göre yani haziran ayına göre; 148 bin kişi azalma göstererek 30 milyon 608 bin kişi, istihdam oranı ise 0, 3 puan şeklinde bir azalış ile % 47, 3 oldu. Bu oran erkek kişilerde % 64, 6 iken kadın kişilerde ise % 30, 3 şeklinde gerçekleşti.

Son dakika! Temmuz ayı işsizlik rakamları açıklandı! İşsizlik devam ediyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön