02 / 05 / 2024

İsta İnşaat, 2012'de İstanbul'a üç yeni merkez daha kazandıracak!

İsta İnşaat, 2012'de İstanbul'a üç yeni merkez daha kazandıracak!

Ar Şirketler Grubu, bu yıl Maslak, Ataköy ve Balmumcu'da geliştireceği projelere hazırlanıyor. Şirket, Ataköy projesine 175, Balmumcu'daki projeye 50 milyon dolar yatıracak



Ar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, krizi fırsata çevirdiklerini, portföylerindeki arsaları bu yıl içerisinde geliştirip, yeni projeler üreteceklerini söyledi. Arista Bomonti projesinin sonuna geldiklerini belirten Yalı, inşaat sektörüne yeni girmelerine rağmen Türkiye'de ilkleri gündeme getirdiklerini ve niş projelerle yollarına devam edeceklerini ifade etti "inşaatçı değiliz, yaşam biçimi veriyoruz" diyen Yalı sözlerine şöyle devam etti: "Bir projenin başarılı olup olmadığını, teslimden altı ay sonra yanan ışıklardan anlayabilirsiniz. Eğer biten projelerde 6 ay sonra hala yaşam yoksa bir şeyler ters gitmiştir."

'İNŞAAT İŞİNİ KUMBARA GİBİ GÖRÜYORUZ'
2012 yılında Ataköy'e 175 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyleyen Yalı, planladıkları projenin alışveriş merkezi, otel, rezidans ve ofisten oluşacağını ve 24 ay içerisinde teslim edeceklerini kaydetti. Balmumcu'da ise ofis ve otel projeleri olduğunu belirten Yalı, 18 ayda bitirecekleri projeleri için 50 milyon dolar yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Şehir merkezinde inşaatlarına devam edeceklerini anlatan Yalı, "Gayrimenkul geliştirmeyi kumbara gibi görüyoruz. Bir projenin iyi olup olmadığını piyasa kendi kendine ölçer. Türkiye yıldız ülke olma yolunda ilerliyor. Biz de paramızı gayrimenkul ile değerlendiriyoruz" dedi.

A+ projelere imza attıkları için gayrimenkulde beklenen krizin kendilerini çok fazla etkilemeyeceğini savunan Yalı sözlerine şöyle devam etti: "Krizde şehir merkezlerinin gayrimenkul alanında en son etkilenen bölgeler olacağını tahmin ediyoruz. Müşterimiz belki alım yapmaktan vazgeçmeyecek ama verdiği paranın hakkını sonuna kadar arayacak. Biz projelerimize müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda yön veriyoruz.'

Arista Bomonti'nin % 60'ı yatırım amaçlı satın alındı
İsta inşaat, gayrimenkul sektöründeki ilk projesi olan Arista Bomonti'nin normal kat satışlarının hepsini tamamladı. Özel tripleks katlar ve mağaza ünitelerinin satışının devam ettiği projede, kendi içerisinde asansörle çıkılabilen 750 metrekarelik katların metrekaresi 6 bin dolardan başlıyor.

ROLLS ROYCE'LU TEKNELİ SERVİS
28 katlı ofis projesi olarak inşa edilen Arista Bomonti'de "Excellent Service" Hizmeti veriliyor. Bu servis ile 3 adet Mercedes Benz, 1 adet Rolls Royce, deniz ulaşımlarını sağlamak için 2 adet 12 metrelik tekne, misafirler veya ofis sahiplerinin projeye ulaşımına tahsis edilecek.

Arista Bomonti'nin yüzde 60'ının yatırımcılar tarafından tercih edildiğini söyleyen Ar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Yalı, "Yatırımcıların yüzde 40'ı kendi ofislerini kurmak için burada olacaklar. Türkiye'nin ofis kavramına ihtiyacı var" diye konuştu.

Akaryakıtta 31 istasyonla 'Full'leyecek
Akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren Ar Şirketler Grubu, istasyon sayısını Bahçeşehir ve Esenler ile birlikte 31'e çıkarmayı hedefliyor. Şirket mercimek ithalatında da dünyada önemli bir konuma sahip.
Yelda AKGÜN/Habertürk
 


Geri Dön