03 / 05 / 2024

İstanbloom'da doğaya saygılı rezidanslar!

İstanbloom'da doğaya saygılı rezidanslar!

Esin Yapı ilk projesi İstanbloom'la sektöre iddialı bir giriş yapıyor. İstanbul'un göbeği Zincirlikuyu'da yükselen bu rezidans doğaya saygılı ve' pek çok konuda da yenilikçi...



İstanbloom' Esin Yapının ilk projesi. İlk dediğimize bakmayın, kurucuları uzun yıllardır inşaat sektörünün içinde. Esin Yapı ortaklarından Metin Esinle inşaatın yükseldiği alandaki satış ofisinde bir araya geldik. Metin bey aslında kuyumculuk sektöründen gelen bir isim. 1980'den beri de ticaretin içinde. İşe şžişlide kuyumculukla başlayıp, Kapalıçarşı'da imalatla devam etmişler. İnşaat sektöründeki potansiyeli 1990 yılında keşfederek ufak ve orta ölçekli inşaatlar yapmaya başlamışlar. Bir süre sonra gelişmelerle birlikte böyle bir arsa karşılarına çıkınca, üç arkadaş bir araya gelerek bir konsorsiyum kurmuşlar. Ve bu güç birliği ile de Esin Yapı ortaya çıkmış. Projeye başlamadan önce ise tecrübeli bir ekip kurulmuş. 'İstanbul'da yapılan binalardan farklı bir proje nasılyaparız' diye düşünmüşler. Binanın sağlıklı olması için de konusunda uzman'isimlerle çalışmışlar. İstanbloom, şehrin en işlek bölgesinde kentin tüm dinamizmini hissettiren, aynı zamanda da yeşili ile sakinliği ve dinginliği yaşayabileceğiniz butik bir proje. Yapımına ise 4 sene önce karar verilmiş. 46 katlı bu rezidans'ta 196 adet daire yer alacak. Biraz daha açacak olursak, 34 konut, 3 penthouse, 3 ofis katı, 2 teknik ve sosyal kat, 4 otopark katı olmak üzere toplam 46 kattan meydana gelecek İstanbloom. Ayrıca iç avluları ve kat bahçeleri ile de doğadan vazgeçemeyenler için bir alternatif sunacak. 24 saat güvenlik, bitki ve bahçe bakımı, sağlık hizmetleri, mesaj ve uyandırma servisi, araç veya uçak kiralama hizmeti, taksi, shuttle ve otomobil yıkama, kuru temizleme hizmetlerinin yanı sıra kuaför ve catering hizmetleri de sunulacak. Binada yaşam alanlarına 24 saat yüzde 100 oksijen gönderilmesi de planlanıyor. Karbondioksit ve diğer zararlı gazlan, yangın, doğalgaz kaçağı gibi risklere karşı alarm sensörleri ile anında önlem alınabilecek. Metin bey, projeleri için 'Hem İstanbul'un merkezinde hem de İstanbul'un dışında' diyor. Hakikaten de şantiye alanına geldiğimizde bu hissi biz de yaşıyoruz. Konum itibarıyla da oldukça avantajlı bir durumda. Satışa çıkmadan önce hiçbir tanıtım yapılmadan yüzde 15-20 kadarını sattıklarını öğreniyoruz. İstanbloom ile ailelere dönük daireler yaptıklarını ifade ediyor Metin Esin. Bu arada projenin isminin hikayesi de oldukça ilginç. Firma yeni olduğundan başından itibaren tanıtım ve satışa önem vermemişler. Öncelikli olarak güçlü bir firma olduklarını ispat etmek için inşaatın temelim atmışlar. Ardından da isim arayışı içine girmişler. Ortaklar, aileleri ve çalışanlar olmak üzere toplam 300 isim bulunmuş proje için. Bunlar arasından eleye eleye en son İstanbloom'a karar vermişler. Bloom aynı zamanda ingilizce'de 'açan çiçek' anlamını taşıdığından İstanbul'da patlayan bir tohum diyorlar.

Metrekaresi 7 bin dolar
Röportajı yaptığımız sırada kaba inşaatın yüzde SO'si tamamlanmış durumdaydı. İstanbloom'da metrekare birim fiyatı ise ortalama 7 bin dolar civarında. Dairelerin en küçüğü 104 metrekare, en büyüğü ise 360 metrekare olacak. 11 farklı daire tipi bulunuyor. Teraslar ve kış bahçeleri de ön plana çıkan özellikleri arasında. Ayrıca teraslı daireler ile boğazın keyfini 17'inci katta da yaşama imkanı bulacak projenin sakinleri. Satış için hedef kitle ise daha çok beyaz yakalılar. Metin bey, 'İstanbul'da önünde 5 metrekare bahçesi olan tek proje bizim ki' diyor. Bu konuda da çok iddialılar. İstanbloom 2012 sonu-2013'ün başında tamamlanacak.

Dünya/Polisan

 


Geri Dön