28 / 04 / 2024

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Adalar Belediyesi'nin adaların korunması ve imarının düzenlenmesi amacıyla imar planına yönelik Ada halkının itirazları devam ediyor.



İstanbul Adalar’da yaşayan vatandaşlar, Adalar İmar Planı ile ilgili çevreye, ekosisteme zarar vereceği, deprem riskinin dikkate alınmadığı, kamunun değil de özel kişilerin çıkarını korumaya öncelik verildiği ve iklim krizini dikkate almadığı gibi nedenlerle dava açacak.

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!

İSTANBUL ADALAR HALKI AYAKLANDI!

İstanbul’da Bölge İdare Mahkemesi’nde yarın saat 11.00’de dava açacak olan Adalı halk toplu olarak dava dilekçelerini İdare Mahkemesi'ne sunacak.

Daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na söz konusu plan hakkında dilekçe verdiklerini ancak yanıt alamadıklarını söyleyen Adalılar imar planına neden karşı olduklarını da anlattı.

Ada halkı, dört tarafı denizle çevrili Adalar’da kıyıların plan dışı bırakıldığını ve bakanlığın keyfi tasarrufuna bırakıldığını açıkladı.

Adalılar, imar planlarıyla birlikte mimari açıdan değer taşıyan yüzlerce modern mimari yapı, henüz tescil edilmediği için yıkım tehdidi altında olduğunu belirtti.  Üzerinde hiç yapı bulunmayan yüz elliye yakın parsel yapılaşmaya açılacağını söyleyen Adalılar,  üzerinde yapı bulunan büyük parsellerde ikinci/üçüncü yapılara izin verildiğini söyledi. Bunların çoğu arsa bile olmayan, bağ bahçe ve tarla olduğunu söyleyen Adalılar '' Orman alanlarımızın önemli bir bölümü, içinde konaklamalı turizm tesisleri de bulunmak üzere yapılaşmaya açılmaktadır'' dedi. 

İstanbul Adalar halkı ayaklandı! İmar planının iptali için dava açılıyor!
PLAN İPTAL EDİLSİN, YENİ PLAN HAZIRLANSIN!

İmara açılacak olan vakıf arazileri üzerinde yaşayan Adalar’ın doğal, ticari ve kültürel ortamına katkı sağlayan halkın bölgeden ‘sürgün’ edilmesine yol açacağını belirten Ada sakinleri planlarda adaların kültürel zenginliği göz ardı edildiğini, inançlara ve kültürlere saygı gösterilmediğini belirtti.

Adalılar ''Burgazada’da Aya Yani Karipi Kilisesi Külliyesi bitişiğindeki parsel konaklamalı turistik tesis olarak planlanırken, Cem Evi’nin bulunduğu alan ‘sosyal tesis alanı’ olarak belirlenmiştir; 1/5000 planda ise ibadethanelerin tümü cami olarak görüntülenmiştir.'' diyerek planların kamu yararı olmayıp, özel kişilerin çıkarları gözetilerek yapıldığını belirtti.

Bu gelişmeşerin koruma ilke ve politikaları ile bağdaşmadğını belirten Adalılar ''Tüm bu nedenlerle planın iptal edilmesini ve yeni bir plan hazırlanmasını istiyoruz." dedi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 


 


Geri Dön