Sektörel

İstanbul Adalar’da satılık konut fiyatları yüzde 35,94 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre şehre hem yakınlığı hem de uzaklığıyla dikkat çeken İstanbul’un Adalar ilçesinde satılık konut fiyatları yüzde 35,94 arttı

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin etkileriyle kendini izole etmek isteyen ama şehirden de bir o kadar uzaklaşmak istemeyen kişilerin tercihi olan Adalar, son zamanlarda artan kiralık ve satılık konut fiyatlarıyla oldukça dikkat çekti. Vatandaşların kiralık ve satılık konuta ilgisine karşılık, SİT alanı olması sebebiyle Adalar'da yeni konut üretilemiyor, ilçedeki mevcut konutlar da yok satıyor. 

Peki Adalar’da konut fiyatları ne kadar? İstanbul Adalar’da satılık ev fiyatları ne kadar? Adalar’da Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler
 hangileri? 

Açıklanan resmi rakamlara göre Adalar’da Eylül 2024 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları yüzde 35,94 artış gösterdi. En fazla artışın Heybeliada’da gerçekleştiği belirttildi. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları 9.530.334 Türk Lirası şeklinde açıklanırken, ortalama satılık konut büyüklüğü de 127 metrekare olarak açıklandı.

ADALAR EV FİYATLARI 

İstanbul Adalar’da Konut Fiyatları En Fazla Artan Mahalleler

Ortalamalara bakıldığı zaman Eylül 2024 sonu itibarıyla konut için İstanbul ili Adalar ilçesinde en fazla değer kazanan mahalleler sırasıyla Nizam, Heybeliada, Maden, Burgazada, Kınalıada olarak açıklandı.

İstanbul Adalar’da Konut Fiyatları En Az Artan Mahalleler

Ortalamalara bakıldığı zaman  Eylül ayı sonu itibarıyla konut için İstanbul ili Adalar ilçesinde en az değer kazanan mahalleler sırasıyla Kınalıada, Burgazada, Maden, Heybeliada, Nizam olarak açıklandı.

İstanbul Adalar’da En Kısa Geri Dönüş Mahalleler

Paylaşılan detaylara göre amortisman süreleri dikkate alındığı zaman Eylül 2024 sonu itibarıyla İstanbul ili Adalar ilçesinde en kısa geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Maden, Nizam, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada olarak açıklandı.

İstanbul Adalar’da En Geç Geri Dönüş Mahalleler

Amortisman süreleri dikkate alındığı zaman Eylül ayı sonu itibarıyla İstanbul ili Adalar ilçesinde en geç geri dönüşe sahip mahalleler sırasıyla Burgazada, Maden, Nizam, Heybeliada, Kınalıada olarak açıklandı.


İstanbul Adalar Satılık Konut Ortalamaları

Emekli promosyonlarında Ekim rüzgarı! İş Bankası hesaplara yatıracağı parayı açıkladı!

Asgari ücretliye İstanbul'da ev kiralamak hayal oldu: 20 bin TL'den düşük kiralar sadece 2 ilçede kaldı! 

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!