19 / 05 / 2024

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki çaycılar ayaklandı, 20 istifa!

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki çaycılar ayaklandı, 20 istifa!

İstanbul Adalet Sarayında bulunan çay ocaklarını alan şirket ile çalışanlar arasında olay çıktı. Adalet Sarayındaki 49 çay ocağında çalışan 98 işçi sigortasız çalıştıkları ve paralarını alamadıkları iddiasıyla ayaklandı, 20 işçi istifa etti



İstanbul Adalet Sarayındaki 49 çay ocağında çalışan 98 işçi sigortasız çalıştıkları ve paralarını alamadıkları iddiasıyla ayaklandı. 20 işçi istifa etti. İstanbul Adalet Sarayında bulunan çay ocaklarını alan şirket ile çalışanlar arasında olay çıktı. Cuma günü akşammesai sonrası maaşlarını almak için adliyenin kafeteryasında toplanan çay ocağı çalışanları eksik ödeme yapıldığı gerekçesiyle ayaklandı. 20 personel işlerini bırakarak olayı protesto etti. Çay ocağı işletmesinin 3-4 ayda iki defa el değiştirdiğini ifade eden çay ocağı çalışanları maaşlarını alamadıklarını ve sigortalarının yapılmadığını söyledi.

20 OCAK KAPATILACAK

Adalet Sarayında bulunan 49 çay ocağında beklenen gelirin olmadığını savunan şirket yetkilileri ise bayramdan sonra 8 katlı adliyenin ilk 4 katında çay ocakları bulunduracaklarını 20 kadar çay ocağını ise kapatacaklarını söylediler. En çok duruşma günlerinde çay, su gibi satışların arttığını söyleyen çalışanlar, adliye personelinin ise çay ve kahve gibi içecekleri ketıllarla kendilerinin yaptıklarını, hatta içme suyunu bile dışarından aldıklarını söyleyerek dert yandı. Şirket yetkilileri bu durumun beklenen geliri azaltan bir etken olduğunu savundu. İşlerini bırakan çay ocağı personelinden M.S, İlk şirket bıraktı. 15 günlük maaşımız kaldı.Oşirket yeni şirketin vereceğini söylüyor, yeni şirket de topu eskisine atıyor dedi.Maaşların da düştüğünü söyleyen E.K. ise, Anlaşmamız maaş, yemek ve sigorta idi. Sigortamız da zaten yapılmadı diye konuştu.

EL DEĞİŞTİRDİ

İstanbul Adalet Sarayındaki 49 çay ocağının işletme hakkı yıllık 3 milyon 70 bin 500 liraya 3 yıllığına Can Groupa kiraya verilmişti. Ancak Can Group daha sonra ocakları, Demirhan şirketine devretmişti. 5 bin kişinin çalıştığı Saraya günde 70 bin kişi geliyor.

Tolga ATAR/Bugün


Geri Dön