02 / 05 / 2024

İstanbul Adliyesi'nde taşınma telaşı!

İstanbul Adliyesi'nde taşınma telaşı!

56 yıldır Sultanahmet'te hizmet veren İstanbul Adliyesi'nde taşınma işlemleri dün başladı. Dosyaların kaybolmaması için taşınma boyunca kamerayla kayıt yapıldı



156 yıldır Sultanahmet'te hizmet veren İstanbul Adliyesi'nde taşınma işlemleri dün başladı. Dosyaların kaybolmaması için taşınma boyunca kamerayla kayıt yapıldı.

1955'ten bu yana Sultanahmet'teki binasında hizmet veren İstanbul Adliyesi'nin çağlayan'da yapılan İstanbul Adalet Sarayı'na taşınma işlemi başladı. dün sabah başlanan taşınma işlemlerini Ulusoy firması gerçekleştirdi. İstanbul Adalet Sarayı'na taşınma işlemine, Beşiktaş'ta bulunan özel yetkili mahkemeler hariç, Sultanahmet'teki merkez bina ile Gülhane, Sirkeci ve Levent'teki ek binalar dahil edildi. Toplam taşıma maliyetinin 100 bin lirayı aşmayacağı ifade edildi. Taşıma sırasında kamyonlar, adliye binası pencerelerine yanaştırıldı. Bir kısmı çuvallara konan dosyalar, kamyonlardan çıkarılan özel asansör sistemiyle taşındı.

10 MİLYON DOSYA VAR
Bu arada dosyaların taşınması sırasında savcılık talimatıyla özel bir ajansa kamera ile kayıt yaptırıldı. Adliye personeli ise uzun yıllar hizmet verdikleri adliye koridorlarında hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu arada adliyenin arşivine ait yaklaşık 10 milyon dosya bulunduğu, dosyaların yüzde 95'inin taşınacağı, yüzde 5'inin ise eleneceği, eleme işlemlerinin yaklaşık 4 ayı bulacağı ifade edildi.

Adalet Sarayı'nda kırtasiye ihalesi
İstanbul Adalet Sarayı hizmet binasında bulunan 3 adet kitap-kırtasiye satış yerlerinin işletme hakkı kiraya verilecek. Buna göre Adalet Sarayı C3 blok 3.bodrum katta yer alan ve her biri 32,4 metrekarelik 3 adet kitap-kırtasiye satış yerinin işletme hakkı, 3 yıl süreyle kiraya çıkarıldı. Tahmini bedeli 64 milyon 540,80 bin lira olarak belirlenen ihalede katılımcılardan bin 936,22 lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale, 29 Temmuz 2011 saat 10.00'da pazarlık usulü ile İhale Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığında gerçekleştirilecek. Kira ihalesine katılmak isteyenler dokümanları, mesai saatleri içinde aynı yerden bedeli karşılığı satın alabilecek. çağlayan Meydanında bulunan 40 parselde kayıtlı, 42 bin 616,42 metrekare olan İstanbul Adalet Sarayı hizmet binası 7 bodrum ve zemin ile 11 normal kattan oluşuyor.
Orhan Yurtsever/Sabah


Geri Dön