18 / 05 / 2024

İstanbul afet önleme merkezini Goran Rako tasarladı!

İstanbul afet önleme merkezini Goran Rako tasarladı!

İki yılda bir dünyada seçilen bir kente fonksiyonel mimari eser tasarlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü'nün 12'ncisi Türkiye'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapıldı



İki yılda bir dünyada seçilen bir kente fonksiyonel mimari eser tasarlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü'nün 12'ncisi Türkiye'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapıldı.

59 ülkeden 287 projenin değerlendirildiği yarışmada mimarlar, Türkiye'de bir ilk olacak İstanbul Afet Önleme ve Eğitim Merkezi'nin tasarımı için yarışırken, birinciliği Goran Rako'nun yöneticiliğini yaptığı Hırvat ekibe ait proje aldı. İkinciliği Vietnam'dan Manuel Der

Hagopian'ın ekibi, üçüncülüğü ise Lübnan'dan Youusef Mallat tarafından hazırlanan proje aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi uygun görürse, birinci seçilen proje Afet Önleme ve Eğitim Merkezi olarak hayata geçirilecek.
 
Afet eğitimine destek olun
ThyssenKrupp Elevator Mimarlık Ödülü Başkanı Javier Del Pozo, "Umarız ki, bu proje en kısa zamanda gerçekleştirilerek afet yönetimine gösterilen duyarlılığın artmasına destek olur. Proje, İstanbul'u etkileyebilecek doğal afetler karşısında hazırlıklı olmayı sağlayacak" diye konuştu.

Hürriyet


Geri Dön