11 / 05 / 2024

İstanbul bayram namazı kaçta? 21 Nisan 2023 İstanbul Bayram namazı saati?

İstanbul bayram namazı kaçta? 21 Nisan 2023 İstanbul Bayram namazı saati?

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ramazan Bayramı için il il namaz vakti takvimini yayınladı ve İstanbul'da bayram namazı saati belli oldu. İslam aleminin birlik ve beraberliğini pekiştiren Ramazan Bayramı, 21, 22 ve 23 Nisan tarihlerinde kutlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime g



 İstanbul bayram namazı kaçta? 21 Nisan 2023 İstanbul Bayram namazı saati?

Bayram namazı kılınır?

Bayram namazı yılda iki kez kılınması nedeniyle bazen unutulabilen bir namazdır. Ancak camilerde din görevlileri, bayramın birinci günü sabah namazından sonra güneş doğduktan sonra kılınan bayram namazının nasıl kılınacağı konusunda hatırlatmalar yapmaktadır. Bayram namazı iki rekat olup her rekat için okunacak sureler farklıdır.

Bayram namazı öncesi müezzin-kayyım, camiye gelenleri bayram namazının nasıl kılınacağı konusunda yönlendirir. Namaz kılınmaya başlamadan önce hangi bayram için kılınacak ise bayram belirtilerek niyet edilir. Örneğin, "Niyet ettim Allah'ım, senin rızan için Ramazan Bayramı namazını kılmaya, uydum hazır olan imama "

  1. Rekat

Niyet edilmesinin ardından imam ‘Allahu Ekber’ tekbiri verince cemaat ellerini önce kulak hizasına kaldırır ve ardından göbek altına bağlar. Ardından Bütün cemaat sessizce Sübhaneke duası okur ve ardından 3 kez tekbir getirilir.

Getirilen tekbirlerden ilkinde imam yüksek sesle cemaat onun ardından sessizce Allahu Ekber der ve eller yukarıya kaldırılarak aşağı indirilir. Burada kısa bir süre beklenir ve ikinci tekbir için Allahu Ekber denir. Yine eller önce yukarı kaldırılır ardından aşağı indirilir. 3. tekbir yine Allahu Ekber şeklinde eda edildikten sonra eller yukarı kaldırılır aşağı indirilmeden bağlanır.

İmam içinden Euzü Besmele çekip dışarıdan Fatiha ve bir sure okur. Rüku ve secdeler yapılır ve ikinci rekat için kalkılır.

2. Rekat

İmam içinden besmele çektikten sonra dışarıdan Fatiha ve bir sure okur ve imam yüksek sesle cemaat içinden ilk rekatta olduğu gibi üç kere daha tekbir alır. Üçüncü tekbirin ardından eller bağlanmadan dördüncü tekbir alınır ve rükuya gidilir. Ardından secde yapılır ve oturulur.

Burada  Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina duları okunur ve önce sağa, sonra sola selam verip namaz sonlandırılır.

 Namazdan sonra hutbe okunur.

Ramazan Bayramı'nda hava nasıl olacak 2023? İstanbul’da bayramda hava nasıl olacak?

Bayram öncesi reel sektör tıkandı! Nakit sıkıntısı had safhaya ulaştı! Finansman krizi kapıda!

Büyük İstanbul dönüşümü resmen başlıyor! Tam 1,5 milyon konut kentsel dönüşüme giriyor!


Geri Dön