17 / 05 / 2024

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin anketine göre, İşadamı sürpriz beklemiyor!

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin anketine göre, İşadamı sürpriz beklemiyor!

İş dünyasının 2012 yılında da istikrarın süreceği yönündeki inancını ortaya koyan ankete göre; iş dünyası temsilcileri 2012 yılında yüzde 2,1 ile 5 arasında bir büyüme öngörüyor



- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Bursa’da düzenlediği 35. Girişim ve İş Dünyası Konseyi’nde Türkiye’deki bölgesel ve ekonomik gelişmeleri masaya yatırdı.

- İstanbul Bilgi Üniversitesi, ana sponsoru olduğu etkinlikte işadamlarının 2012 sonu tahminlerini almak amaçlı Makroekonomik Tahmin Anketi düzenledi.

- Bu ankete göre işadamlarının büyük bir kısmı büyümeyi %2,1 - %5 arasında beklerken dolar kurunu da 1.80 – 2.00 TL bandına oturtuyor.

Laureate International Universities ağının üyesi, Türkiye’nin “tek gerçek uluslararası üniversitesi” olan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bursa’da gerçekleşen TÜRKONFED 35. Girişim ve İş Dünyası Konseyi etkinliğine ana sponsor oldu.


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, MAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özgün, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney ve TÜRKONFED çatısı altındaki federasyon ve dernek temsilcileri ile Bursalı iş adamlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte iş dünyasının 2012 yılsonu beklentileri üzerine İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından önemli bir anket düzenlendi.


İş dünyasının 2012 yılında da istikrarın süreceği yönündeki inancını ortaya koyan ankete göre; iş dünyası temsilcileri 2012 yılında yüzde 2,1 ile 5 arasında bir büyüme öngörüyor.


Enflasyon Beklentisi Yüzde 7’nin Üzerinde


Yine aynı anketin verilerine göre; enflasyon konusunda büyüme beklentisi ile aynı kesinlikte sonuçlar yok. Katılımcıların yüzde 59’u yılsonu enflasyon oranını yüzde 7’nin üzerinde, yüzde 37’si ise yüzde 5 – 7 aralığında öngörüyor.

İş dünyası için bir diğer önemli gösterge olan döviz kurlarında ise mevcut rakamların devam edeceği öngörülüyor. Euro / TL değerlendirmesine göre katılımcıların yüzde 72’si 2.10 – 2.40 TL bandında Euro’nun yılı kapatacağını öngörüyorlar. Katılımcıların yüzde 66’sı Dolar kurunun 1.80 – 2.00 TL bandında oturacağını ifade ederken yüzde 28’i ise 1.80 TL’nin altına ineceği yönünde görüş bildirdi.

İMKB’nin yılsonu kapanış değerini soran soruya katılımcıların cevabı ise yüzde 59 gibi büyük bir oranda 53.000 – 58.000 bandını koruyacağı yönünde oldu.


Yrd. Doç. Dr. Duygu Yılmazer: İstanbul Bilgi Üniversitesi İş Dünyasının Yanında


TURKONFED’in bu önemli etkinliğinin Bursa’da yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden BİLGİBursa Müdürü Yrd. Doç. Dr. Duygu Yılmazer; “İş dünyasının yanında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi Bursa Merkezi olarak bu yıl açtığımız Türkçe MBA programından sonra şimdi Pazarlama İletişimi ve Finansal Ekonomi gibi 2 önemli yüksek lisans programını daha açıyoruz. İş dünyasının en temel ihtiyaçlarına yönelik yüksek lisans programlarımız ile yine fark yaratıyor olacağız. Bugünkü etkinlik kapsamında düzenlediğimiz anket ile iş dünyasının 2012 yılı sonu beklentilerini de görme fırsatımız oldu. Verilerden de anlaşılıyor ki iş dünyası istikrar öngörüyor. Bu öngörü ile ülke ekonomimiz daha da ileriye gitmeye devam edecek” diyerek açıklamasını tamamladı.


Yapılan gala yemeğinde BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Yöney; İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne teşekkür plaketi verdi. Plaketi İstanbul Bilgi Üniversitesi adına Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Serda Selin Öztürk aldı.


Geri Dön