29 / 04 / 2024

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı bugüne kadar gerçekleştirdiği projelere ve uygulanacak yol haritasına yönelik 10 maddelik rapor hazırladı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor' raporu 10 maddede tüm detaylarıyla açıklandı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU TARAFINDAN RAPOR HAZIRLANDI

İstanbul’un depreme hazırlanması planı çerçevesinde, 6 Şubat depremlerinden sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'unu çağrısı üzerine, İstanbul Deprem Bilim Üst Kurulu oluşturulup, İstanbul Deprem Seferberlik ve Eylem Planı başta tüm deprem çalışmalarının Üst Kurul’un da yönlendirmelerinden yararlanarak yürütülmesi kararı alındı.

Bu kararda İBB bünyesindeki tüm birimler ile iştiraklerin yapmış olduğu çalışmalar Bilim Kurulu çalışmalarıyla eşgüdümlü hale getirilmek üzere bir araya getirildi ve planlar oluşturuldu.  Çalışmalar kısa, orta ve uzun vadeli planlamaların bir araya getirilmesiyle ”10 Adımda İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor” raporu hazırlandı. 

  İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!
'İSTANBUL DEPREME KARŞI GÜÇLENİYOR' RAPORUNDA KONU BAŞLIKLARI!

'İstanbul Depreme Hazırlanıyor' raporunun birinci bölümünde afetlere karşı bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar yer alıyor.

ikinci bölümünde ise İstanbul’u afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında dirençli bir kent haline getirerek güçlendirecek projeler, Azaltma, Hazırlık, Müdahale, Toparlanma aşamaları altındaki on adımda sıralanıyor. 

RAPORDA ÖNE ÇIKAN DETAYLAR!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem hazırlıkları çerçevesinde 110 bin bina ziyaret edildi ve taramalar sonucunda 2.205 bağımsız birimde yıkım gerçekleştirilirken, 2.219 bağımsız birimde tahliye işlemleri devam etmekte.

İstanbul'da son dönemde 91 adet nazım imar planı güncellendi, 57 adet nazım imar planı güncelleme işi ise hala devam etmekte. 36 ilçede afetlerle ilgili  plan notu güncellemesi tamamlandı.

  İstanbul Depreme Karşı Güçleniyor raporu 10 maddede tüm detaylarıyla!

KİPTAŞ'IN İSTANBUL YENİLENİYOR PROJESi!

  • 5 bin 538 bağımsız birim teslim edildi, ayrıca 4 bin 189 bağımsız birimde inşaat çalışmaları devam ediyor.
  • 2 bin 48 bağımsız birimin üretilmesini hedefleyen 17 projenin planlanması devam ediyor. 
  • 303 başvuru sonucu uzlaşma sürecinde olan çalışmalar, 26 ilçe ve 100 mahalleyi kapsayan, 32 bin 616 kişiyi etkileyen 8 bin 618 bağımsız birimi kapsıyor.
  • 2 bin 95 bağımsız birimden meydana gelen 4 adet sosyal konut projesi ve 418 bağımsız birimden oluşan 3 adet kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. Öte yandan 1.226 bağımsız birimden oluşan 1 kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar devam ediyor. 
  • İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nünü yürüttüğü projelerde 10 bin 699 bağımsız birim projelendirme ve uygulama aşamasında.
  • Riskli yapı tahliyeleri sonucu kira yardımları devam ediyor ve tahliye edilecek 2 bin 381 bağımsız birim için daha kira yardımı planlandı.

 

İstanbullulara müjde! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu: Beylikdüzü-Pendik arası 55 dakika olacak! HIZRAY geliyor!

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

Geri Dön