19 / 05 / 2024

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul depremine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi  bulundukları bölgede deprem riskinin ne derece olduğunu araştırıyor. İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...



DEPREM SONRASI İNSANLARIN EN FAZLA KURTULMA NEDENLERİ!

Karaaslan, Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası olmak üzere depremin 3 aşaması olduğunu söyledi. Özellikle de Avcılar bölgesinde hasar görülebilirliği azaltmak için bu projenin oluşturulduğunu açıkladı.

Proje kapsamında 13 değişken ele alınmış olup, mikro bölgeleme analizi (yerleşime uygunluk), eğim, hâlihazır arazi kullanımı, itfaiyeye mesafe (itfaiye yerleri ve sayısı), hastaneye yakınlık (hastane yerleri ve sayısı), yakıt istasyonuna mesafe, sanayiye uzaklık (sanayi alanı büyüklüğü ve sayısı), enerjiye mesafe (enerji etki alanı içine giren konut sayısı), yeşil alan miktarı, bina yoğunluğu, bina cinsi, işsizlik oranı ve sanayi alanının etkileyeceği konut alanı olarak sıraladı.

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

HASARA NEDEN OLACAK FAKTÖRLER!

Prof. Karaaslan, yaptıkları proje kapsamında en az riskli bölgenin Merkez Mahallesi olduğunu açıkladı. İkinci sırada Ambarlı yer alırken; en riskli olan mahallenin Denizköşkler olduğunu belirtirken burada en dikkat çeken ayrıntıyı açıkladı.

Karaaslan, hasara neden olan birinci faktörün işsizlik olduğunu söyledi.  Herkes, ‘hasarlı bina derler yıkılmak zorunda olur’ diye hasar tespiti yaptırmadıklarını söyledi. 

İkinci sırada ise eğim ve itfaiyenin olması yer alıyor Avcılar’ın bu üç mahallesinde de itfaiye bulunmuyor.  Üçüncü sırada ise hastane sayısı ve alanı yer alırken, hasara neden olacak faktörler arasında yer alıyor.

Dördüncü sırada ise yakıt istasyonu bulunuyor. Bu konuda Ambarlı riskli konumda. Yakıt istasyonuna mesafe çok önemli. Yangına sebep olabilir, gaz nedeniyle zehirlenmeler yaşanabilir.

Beşinci sırada da yeşil alan faktörü yer alıyor. Karaaslan, yeşil alan miktarının artırılması, boş alanların planlanması, binaların jeolojik etütlere uygun yapılması, iyi mühendislik ve mimarlığın depremden hasar görebilirliği azaltan faktörlerden olduğunu belirtti.

Deprem yönetmeliğine ''Deprem kimlik belgesi'' eklenmeli!

Naci Görür: Şimdi Marmara'yı bekliyoruz! Uzman isim riskli yerleri tek tek açıkladı! 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!

 


Geri Dön