27 / 04 / 2024

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ortasından geçecek hızlı tren yolu için betonların döküldüğünü açıkladı. Bu proje ile İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı adeta birbirine kenetlenmiş olacak. İşte ayrıntılar...



Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Cebesi köşesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun projelerini kaleme aldı. Yeni yapılan havalimanlarından projelere, alt yapılara, havalimanı bağlantısını sağlayan metrolara, Yavuz Sultan Selim Köprüsün’den geçecek demiryoluna, temiz havalimanları projelerine kadar bir çok konuda bilgi veren Bakan Uraloğlu, 59 metre ile dünyanın en geniş köprülerinden olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek hızlı tren için beton dökümünün yapıldığını açıkladı.

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...
İSTANBUL HAVALİMANI İLE SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI BİRLŞETİRİLİYOR!

 59 metre ile dünyanın en geniş köprülerinden biri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek hızlı tren için beton dökümü yapıldı.

Projede, bir gidiş-bir geliş iki tren rayı olacak. Burada işleyecek hızlı tren aynı zaman İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da birbirine bağlamış olacak.  Böylece iki havalimanı için yolcular birinden diğerine rahatça transfer olabilecekler.

ACI SERTİFİKASINI EN HIZLI ALAN HAVALİMANLARI OLACAK!

Havalimanlarımızda çevresel etkileri kontrol altına almak için uygulamalar hızla yaygınlaştırıyor. 2021 yılında farklı seviyelerde sertifika alan 12 havalimanlarımızın sayısın 2023’de 32’ye çıkarılıyor. Net sıfır emisyon konusunda birinci sırada olan Fransa’dan sonra bizimkiler ACI sertifikasını en hızlı alan havalimanları olacak.

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen birleştiriliyor! İki Havalimanı birbirine kenetlenecek...

METRO YATIRIMLARI HIZLA YÜRÜTÜLÜYOR!

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanına ulaşım için metro yatırımlarının hızla yürütüldüğünün bilgisini verdi. Konu ile ilgili  çalışmalar bittiğinde havalimanına gidiş Göktürk’ten 12 dakika, Tekstilkent’ten 45 dakika, Taksim’den 41 dakika, 4. Levent’ten 35 dakika olacak.

34 km uzunluğundaki Kağıthane-İstanbul Havalimanı kesimi 22 Ocak tarihinde devreye alınmıştı. 3.5 km uzunluğundaki Kağıthane-Gayrettepe metrosu devreye alındığında havalimanı ulaşımı çok daha kolayhale geleceğini açıklayan Bakan Uraloğlu, ''Gayrettepe kesimi açıldıktan sonra İstanbul Havalimanı üzerinden Halkalı’ya entegrasyon da devreye girecek.'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Geri Dön