27 / 04 / 2024

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'un yeni metrosu için tarihi verdi. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat'ta açılacak. Peki Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı hangi duraklardan geçecek? İşte detaylar... 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyet, yapımı devam eden Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nda incelemeler yaptı. 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, incelemelerden sonra basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu ve Türkiye genelinde 12 şehirde işletme altındaki yaklaşık 922 kilometre şehir içi raylı sistem hattının 395 kilometresinin bakanlık tarafından yapıldığına dikkat çekti. 

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

5 İLDE 9 METRO PROJESİNİN YAPIMI SÜRÜYOR

Bakan Uraloğlu, yaptığı son dakika açıklamasında "İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilde bakanlığımızca yapımı devam eden 9 projede, toplam 102,1 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı var" dedi ve İstanbul'da yapımı tamamlanıp halkın hizmetine sunulan metro hatlarının toplamda 130,2 kilometre olduğuna dikkat çekti. 

Uraloğlu, İstanbul'daki bu hatları Gebze-Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray), Levent-Hisarüstü Metro Hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı ve Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı olarak açıkladı. 

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, şu anda da toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan 5 hatta İstanbul için çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı ve bu hatların Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı, Kağıthane-Gayrettepe, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hatları ve Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi olduğunu dile getirdi. 

"Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 394,5 kilometreye çıkacak. İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını bakanlığımız hayata geçirmiş olacak" bilgilerini paylaşan Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

BAKIRKÖY-KİRAZLI METROSU HANGİ DURAKLARDAN GEÇİYOR? 

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın 8,4 kilometre uzunluğunda olduğuna ve 7 istasyonu bulunduğuna dikkat çeken Bakan Uraloğlu, bu istasyonların Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve son olarak Kirazlı istasyonları olduğunu açıkladı. 

"Saatte 80 kilometre hızla günde 1 milyon yolcu bu hattımız ile seyahat edebilecektir. Hattın işletmeye alınması ile Kayaşehir-Bakırköy İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arası seyahat süresi 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arası seyahat süresi 30 dakika şeklinde olacak" ifadelerini kullanan Uraloğlu, bu projenin İstanbul'a ve İstanbullulara zaman anlamında çok büyük katkı sağlayacağını vurguladı. 

Uraloğlu, "Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'mızın 25 senelik projeksiyondaki kara yolu bakım ve işletme ve zaman kazancı gibi etkenlerle beraber ekonomik kazancı 6,1 milyar dolar olacak" ifadelerini kullandı.

Uraloğlu, projede bugüne kadar 13,3 kilometre TBM ve 3,6 kilometre klasik tünel açma metodu ile olacak şekilde toplam 16,9 kilometre tünel kazısını tamamladıklarının altını çizdi ve "7 istasyonda toplam 105 bin metrekare yapı alanının yüzde 90'ını bitirdik. Toplam 17 kilometre demir yolu ray montajının 15 kilometresini tamamladık. Hat işlerinde yüzde 90 oranında ilerleme gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Projedeki istasyonlara ilişkin kaba inşaat işlerinin büyük oranda tamamlandığını da belirten Uraloğlu, "İnce işlere ait imalatlar yüzde 55, elektromekanik işlere ait imalatlar yüzde 62 oranında tamamlandı" dedi. 

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Şubat ta açılıyor! Bakırköy-Kirazlı Metrosu hangi duraklardan geçecek? 

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI ŞUBAT 2024'TE AÇILIYOR 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Projenin planlanan açılış tarihinin 2024 yılının ilk çeyreği olduğunu vurgulayarak, "Fakat biraz önce yaptığımız koordinasyon toplantısında bu projenin ilk çeyrekte değil, şubat ayı içerisinde İstanbul'un hizmetine verilebileceğini gördük ve o kararı aldık. Bunu da sizler aracılığıyla duyurmak istiyorum" açıklamasında bulundu. 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, çalışmalarda kendileriyle çok yakın işbirliği yapan Bağcılar, Güngören ve Bahçelievler belediye başkanlarına da çok teşekkür ettğini söyledi. 

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu da proje ile ilgili "İnşallah önümüzdeki aylarda bu projeyi İstanbulluların hizmetine sunmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız" açıklamasında bulundu. 

Son 1 senede Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının İstanbul'da yaklaşık 50 kilometrelik metro hattını hizmete sunduğunu belirten Karaismailoğlu, açıklamasını "İnşallah önümüzdeki günlerde bir o kadar daha yapıp İstanbulluların hizmetine sunacak. Çünkü İstanbul gibi büyük metropollerde toplu taşıma yaşamın olmazsa olmazı" diyerek tamamladı. 

İzmirlilere müjde: Buca Metrosu erken tamamlanacak! 

Hesabınıza 13 bin 609 lira yatmasını istiyorsanız aman dikkat! 2023 Ekim'de bunu yapanlar parayı alacak! 

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı otopark ücreti kaç TL? Havalimanına gidecekler şimdi bakın! 


Geri Dön