27 / 04 / 2024

İzmirlilere müjde: Buca Metrosu erken tamamlanacak! 

İzmirlilere müjde: Buca Metrosu erken tamamlanacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Buca Metrosu'nun erken tamamlanacağını aktaran Soyer, elde edilecek gelir tutarını da açıkladı. İşte detaylar...



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kosova Bağımsızlık Parkı açılışına katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. 

Tunç Soyer, Kosova ile Türkiye arasında güçlü bağların Kosova ile Türkiye arasında güçlü bağların olduğunu anımsattığı konuşmasında, Buca Metrosu çalışmaları ilgili de açıklamalar yaptı. 

İzmirlilere müjde: Buca Metrosu erken tamamlanacak! 

BUCA METROSU TARİHİNDEN ÖNCE TAMAM 

İzmir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre;  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaları devam eden Buca Metrosu ile ilgili "Buca Metrosu çalışmaları yeraltında devam ediyor. İzmir tarihinin en büyük yatırımını İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca'ya yapıyor. Parası cebimizde" ifadelerine yer verdi. 

Metro çalışmalarında 4 senelik bir inşaat süresinin öngörüldüğünü aktaran Tunç Soyer, söz konusu metronun tarihinden önce bitirileceğini vurguladı. "İzmir'in en kalabalık ilçesinin caddelerinde lastik tekerlekli otobüslerin gitmediğini, insanların huzur içerisinde yaşadığını hayal edin" diyen Soyer, çok az kaldığının altını çizdi. 

İzmirlilere müjde: Buca Metrosu erken tamamlanacak! 

GÜNDE 400 BİN YOLCU TAŞINACAK, 45 MİLYON EURO'LUK GELİR ELDE EDİLECEK

Tunç Soyer, Buca Metrosu'nun verimliliği yüksek bir proje olduğunun altını çizdi ve "Çünkü aldığımız finansman kredisinin 4 yıl ödemesiz döneminde inşaatı bitirmiş olacağız. Kredi geri ödenmeye başlandığında işletme açıldığı için elde edilen gelirle de biz geri ödemesini yapacağız" açıklamasında bulundu. 

Buca Metrosu ile günde 400 bin yolcunun taşınacağını da açıklayan Soyer, yılda 45 milyon Euro'luk bir gelir elde etmeyi planladıklarını belirtti.

Tunç Soyer, "12 senelik finansman geri ödeme tarihi içinde de parasını geri ödemiş bir yatırımdan bahsediyoruz. Ne devletimizin, ne belediyemizin, kimsenin cebinden bir kuruş çıkmadan kendi kendini finanse eden bir yatırımla, ilçeyi huzur ve konforla ucuz, temiz toplu ulaşımla buluşturacağız" ifadelerine yer verdiği açıklamasında, Kasım ayı ile beraber iki dev köstebeğin tünel kazmaya başlayacağına vurgu yaptı. 

TOKİ Aksaray projeleri için start verdi! 2 yeni proje işte bu tarihte ihaleye çıkacak!

Bakan Uraloğlu: Mersin-Gaziantep arası 6 saatten 2 saate inecek!

Akaryakıtta yeni dönem geliyor! 3.5 milyon aracı etkileyecek yeni sistem nasıl işleyecek? Tek tek açıklandı! 


Geri Dön