27 / 04 / 2024

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

İstanbul'un kanayan yarası olarak bilinen ve merakla beklenen 65 kilometrelik yeni metro hattı önümüzdeki ay hizmete açılıyor. İşte detaylar...



Mega kent İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm olması beklenen ve "kanayan yara" şeklinde  bilinen bölgelerinden birine büyük bir adım daha atılıyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre yaklaşık olarak 65 kilometrelik yeni metro hattı açılış için gün sayıyor. Merakla beklenen ve Çekmeköy, Sancaktepe, ve Sultanbeyli arasında uzanan bu metro hattında sona gelindi.

ÖNÜMÜZDEKİ AY AYINDA AÇILIYOR

Karar'da yer alan habere göre Çekmeköy - Sancaktepe metro hattında sona yaklaşıldı. 1. etabın yaklaşık olarak yüzde 90 oranında tamamlandığı bildirilirken, test sürüşlerinin sürdüğü de belirtildi.. Şu an itibarıyla trenler, otomatik modda test sürüşlerine devam ediyor. Önümüzdeki ay hizmete sunulması planlanan 1. etap, bölge sakinlerine büyük bir nefes aldıracak.

İstanbul un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart ta açılıyor!

4 DURAK ARASI MESAFE 8 DAKİKA


Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre, 1. etap Çekmeköy ve Samandıra Merkez arasını kapsıyor ve toplamda da 4 durağa sahip olacak. Megakentlilerin merakla beklediği bu hat sayesinde Samandıra Merkez ile Meclis istasyonu arasındaki mesafe, yalnızca 8 dakikada kat edilebilecek.

GAYRETTEPE METROSU DA AÇILMIŞTI

İstanbul Havalimanı Metrosu'nun merakla beklenen Kağıthane-Gayrettepe Etabı da geçtiğimiz günlerde hizmete açılmıştı.

İstanbulluların merakla beklediği  açılış töreninde önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye yüzyılına yakışır proje, hizmet ve eserleri hayata geçirdiklerini kaydederek şunları söyledi: "22 Ocak 2023 tarihinde sizlerin de katılımlarıyla Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metromuzun Kağıthane-İstanbul havalimanı kesiminin açılışını yapmıştık.

Bugüne kadar 20 dakika sefer aralığı ile 112 sefer gerçekleştirerek aylık ortalama olarak 450 bin yolcu ağırladık, yaklaşık olarak da 5.5 milyon İstanbulluya hizmet ettik. Şimdi de sizlerin huzurunda bu hattın 3.5 kilometre uzunluğa sahip Gayrettepe-Kağıthane etabını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kesimin de tamamlanmasıyla beraber söz konusu hat uzunluğu 37.5 kilometreye istasyon sayısı da 9’a çıkacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Saatte 120 kilometreyle en hızlı metro araçlarının kullanıldığı hat olması, ilk defa yerli ve milli sinyalizasyon sisteminin kullanılması gibi pek çok özelliği ile ilklerin projesi olan Gayrettepe-İstanbul havalimanı hattımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Hizmete açmış olduğumuz bu istasyonumuz 72 metre derinliği ile ülkemizin en derin metro istasyonuna sahip olma özelliğini de barındırıyor" 

 

1952 yılında arsa kavgası 2 cana mal olmuş! Baba ve oğul arsa kurbanı oldu! 

Altını ve doları olan dikkat! İslam Memiş'ten ters köşe olmayın uyarısı geldi!

Milli Emlak 3 ilde KDV'den muaf arazi satacak!


Geri Dön