02 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı'nda çekim ücretleri belli oldu!

İstanbul Havalimanı'nda çekim ücretleri belli oldu!

İstanbul Havalimanı'na film, dizi ve reklam çekimleri için birçok yapım şirketinin ilgi göstermesi bekleniyor. Çekimler için alınacak ücretler belli oldu.



29 Ekim'de resmi açılışı yapılan ve 31 Ekim'de ilk seferlerin düzenlendiği İstanbul Havalimanı, birçok dizi, film, şarkı kliperi, televizyon programlarına, belgeseller ve reklam çekimlerine ev sahipliği yapacak. Film setine dönmesi beklenen İstanbul Havalimanı’nda çok sayıda çekim yapılması bekleniyor. 

Film çekim süresi 1294 Euro'dan başlıyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Havalimanı için alınacak film ve fotoğraf çekim ücret tarifesi de belli oldu. Buna göre film çekim süresi 0 ila 3 saat arasında ise 1294 Euro, 3 ila 6 saat arasında 2 bin 586 Euro, 6 ila 24 saat arasında ise 4 bin 641 Euro çekim ücret tarifesi olarak açıklandı. İstanbul Havalimanı’nda fotoğraf çekim ücreti ise günlük 663 Euro oldu.

Haber çekimlerinde ücret alınmayacak

Kamu kurum kuruluşları adına özel kuruluşlar tarafından yapılacak çekimlerde, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafında ya da adına yapılacak çekimlerde, haber amaçlı çekimlerde ise tarife uygulanmayacak. Tarifede belirlenen ücretler, fotoğraf ve film çekimi yapmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerden çekim öncesinde peşin olarak alınacak. Çekim esnasında faydalanılacak elektrik, su, telefon, otopark, araç, gereç, personel ve benzerine ilişkin hizmet bedelleri çekim yapan gerçek veya tüzel kişiden ayrıca tahsil edilecek. İstanbul Havalimanı gibi bazı havalimanlarında da ücret tarifeleri birbirinden farklı olarak film ve fotoğraf çekimlerden ücret alınıyor.

Bagaj taşıyıcılarında ücreti belli

İstanbul Havalimanı için porter olarak belirlenen bagaj taşıma görevlilerinin alacağı ücret tarifeleri de açıklandı. Buna göre taşınacak eşya türüne göre el bagajları için adeti 8,50 TL, valiz için adeti 13 TL,kargo bagaj ücreti ise adeti ise 26 TL oldu.

İstanbul Havalimanı'nda otopark ücretleri belli oldu!


Geri Dön