05 / 05 / 2024

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyavuşpaşa Medresesi'nde İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı tarafından hayata geçirilen Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açılışına katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile birlikte müze girişinde kurdele kesen Erdoğan, kısa bir konuşma yaptı.


Daha sonra müzeyi gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesbihleri ve eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.


Yeni Şafak


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'ni hizmete açtı.


Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Fatih'teki Siyavuşpaşa Medresesi'nin mekan olarak kullanıldığı İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılış törenine katıldı.


Açılışta konuşan Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Başkanı Mehmet Çebi ile müzenin hazırlanmasına katkıda bulunanlara ve müzede eserleri yer alan sanatçılara teşekkür etti. 


Müzenin hilye-i şerif ve tesbih noktasında önemine işaret eden Erdoğan, müzenin, gerek tarihi bugüne taşıma gerek bundan sonra tarihselliği sergileme adına önemli işlev göreceğini anlattı.


Siyavuşpaşa Medresesi'ni restore ederek bu adımı atmanın gurur vesilesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu başarıların artarak devamını, ülkemize yayılmasını özellikle temenni ediyorum" dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vatandaşlardan sevgi gösterisi


Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kurdele keserek, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılışını yaptı. 


Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, müzeyi gezdi. Bu sırada İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Başkanı Mehmet Çebi, Erdoğan ve diğer katılımcılara, müze hakkında bilgi verdi. 


Mehmet Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, günün anısına tesbih hediye etti.


Bu arada müzenin sokağında toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan da makam aracından inerek, vatandaşların yanına gitti. Çocuklara oyuncak hediye eden Erdoğan, vatandaşlarla da selamlaştı.


AA


Haber Tokihaber.com'da şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı tarafından kurulan Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılış törenine katıldı.


Açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve diğer davetliler katıldı.

"Bu müzenin önemli bir işlevi olacaktır"

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restorasyonunu tamamladığı Siyavuşpaşa Medresesi'nde hizmete giren müzenin açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müzenin hazırlanmasına katkıda bulunanlara ve müzede eserleri yer alan sanatçılara teşekkür etti. Klasik hüsn-i hat sanatının bir formu olan hilyenin ve geleneksel el sanatlarımızdan biri olan tesbihin sergilenmesi bakımından müzenin önemli bir işlevi olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kurdele keserek müzenin açılışını yaptı.


Açılışın ardından müzeyi gezen ve müze koleksiyonunda yer alan tesbihler ve hilyeler ile ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, günün anısına tesbih hediye edildi.


TOKİ Haber


Geri Dön