18 / 05 / 2024

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açılış

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açılış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Şişli’nin Kanal İstanbul’u için hem bakanlık, hem büyükşehir hem de ilçe belediyesi devrede!

Şişli Belediyesi tarafından mühürlenen de “Şişli’nin Kanal İstanbul’u” şeklinde bilinen 24 bin metrekarelik rezerv yapı alanı için bu defada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı devreye girdi. İşte detaylar...

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Onur Park Life İstanbul teslim için gün sayıyor!

Esenyurt'ta 50 dönüm alanda 3 etap halinde hayata geçirilen ve depremlere dayanıklı özelliği ile dikkat çeken Onur ParkLife İstanbul teslim için gün sayıyor...

İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı!

Talepleri yerine getirilsin diye eylem yapan ve daha sonra gözaltına alınan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı...

İstanbul Havalimanı'nın alan adı için 13 bin TL'lik teklif!

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Havalimanı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan isim internette söz konusu ada yatırım yapan girişimcileri de hareketlendirdi.

İstanbul Havalimanı için NYT'de tam sayfa ilan!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'da, bugün açılışı yapılan İstanbul Havalimanı için tam sayfa ilan yayımlandı...

Kanal İstanbul ihalesi için son aşamaya gelindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul ihalesi için son aşamaya gelindi. Projenin ÇED raporu ile zemin etüt çalışmaları tamamlandı...

Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sıraya girdi!

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Kanal İstanbul projesi için yabancı yatırımcılar sıraya girdi.

Kanal İstanbul için sigorta hazırlığı!

TÜRK P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Kanal İstanbul projesi için sigorta hazırlıkları yaptığını açıkladı. Kanal İstanbul’un Türk kıyılarına pozitif katkısının olacağını söyleyen Teker, projeye 50 milyon doların üzerinde teminat sağlayacaklarını belirtti.

Mescid-i Aksa yıkılma tehlikesi altında!

İsrail meclisindeki Arap milletvekillerinden Cemal Zahalka, Mescid-i Aksa'nın yıkılma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Zahalka, İsrail'in Harem-i Şerif altında yaptığı kazılar nedeniyle Mescid-i Aksa'nın depremde yıkılacağını ifade etti.

Politikada Kanal İstanbul polemiği!

Seçim öncesi mitingler düzenleyen partilerin gündeminde Kanal İstanbul var. Muhalefet, ihalesinin bu yıl yapılacağı Kanal İstanbul projesini durduracağını söyledi. Hükümet ise Kanal İstanbul’un “Türkiye'nin stratejik projesi olduğunu” belirtti. Peki Kanal İstanbul polemiği nasıl başladı?

Şişli'de 12 milyona satılık 13 daire!

T.C. Maliye Bakanlığı İstanbul Defterdarlığı Şişli'de yer alan 13 adet daireyi toplam 12 milyon TL'ye satışa çıkardı. 

Peker GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, halka arz sürecinin ardından Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açılış Haberi

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açılış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyavuşpaşa Medresesi'nde İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı tarafından hayata geçirilen Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açılışına katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile birlikte müze girişinde kurdele kesen Erdoğan, kısa bir konuşma yaptı.


Daha sonra müzeyi gezen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesbihleri ve eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.


Yeni Şafak


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'ni hizmete açtı.


Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Fatih'teki Siyavuşpaşa Medresesi'nin mekan olarak kullanıldığı İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye ve Tesbih Müzesi'nin açılış törenine katıldı.


Açılışta konuşan Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı...