02 / 05 / 2024

İstanbul Kongre Merkezi büyüledi!

İstanbul Kongre Merkezi büyüledi!

IMF zirvesi 50 milyon $ bırakırken, Taksim'deki İstanbul Kongre Merkezi büyük beğeni kazandı



Türkiye, IMF ve Dünya Bankası toplantılarının sona ermesiyle dev bir organizasyonu yüzünün akıyla geride bıraktı. İstanbul Kongre Merkezi katılımcıların büyük beğenisini toplarken, organizasyonun yarattığı ekonomik hareketliliğin İstanbul'a 50 milyon dolar gelir bıraktığı tahmin ediliyor. 10 bini aşkın katılımcı sadece otelleri doldurmadı, şehrin ekonomisine de büyük katkısı oldu. Lüks restoranlar üst düzey misafirlerle doldu, rent a car şirketleri bin 200'den fazla lüks aracı 750 Euro'yu bulan günlük fiyatlarla kiraladı, alışveriş canlandı, müze girişleri arttı. Bu arada hareket 7 Ekim'de bitmedi. Katılımcılardan yaklaşık 2 bin kişi seyahatlerini `İstanbul'u gezmek' amacıyla hafta sonuna kadar uzattı. İstanbul'da kalanlar, en düşük fiyatı 60 Euro olan turlara katılacak.

SON DAKİKA SATIŞLARI YAŞANDI

Konaklama organizasyonu için oluşturulan konsorsiyumdaki şirketlerden Vizitur'un Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Talha Çamaş toplantıların bıraktığı gelirin 35 milyon Euro olarak tahmin edildiğini ifade etti. Çamaş "Konsorsiyum üzerinden 4 bin yabancı rezervasyon yaptırdı. Buna bireysel katılımlar, son dakika gelenler dahil değil. Sürekli harcama hareketliliği vardı" dedi. "En önemlisi de İstanbul çok güzel bir mekan kazandı" diyen Çamaş, merkezin yeni organizasyonları çekilebilmesi açısından büyük faydası olacağına dikkat çekti. Türkiye Sehayat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, özellikle alışverişte canlılık yakalandığına dikkat çekti. Ulusoy, İstanbul Kongre Merkezi'nin de kongre turizminin amiral gemisi olacağını kaydetti.

Bu merkez yeni kongreleri kapar

Türkiye'nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan İstanbul Kongre Merkezi, 7 katı yer altı, 5 katı yer üstünde 19 bin metrekare alanda inşa edildi. 330 milyon TL'ye maloldu. İstanbul Kongre Merkezi'nde modern şekilde yeniden inşa edilen Muhsin Ertuğrul Sahnesi ile Açık Hava Tiyatrosu'nun yanı sıra çok amaçlı salonlar da yer alıyor. Toplam 5 kattan oluşan ve 600 seyirci kapasiteli Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nda, sanatçı odaları, fuaye, kafeterya ve kütüphane bulunuyor. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nun aynen korunduğu, yeni bir sanat ve kültür merkezi anlayışıyla `denize açılan meydan' konsepti oluşturuldu. Son sistem teknolojinin kullanıldığı ve canlı yayın ile simultane çeviri odalarının da olduğu merkezde 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında 500 metrekare ile bin 300 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde 5 adet salon bulunuyor. IMF toplantısı için bin adet 20 metrekare büyüklüğünde çalışma ofisi oluşturuldu.
Star/Belma Toprak


Geri Dön