27 / 04 / 2024

İstanbul Kültür Başkenti olmaya hazır değil!

İstanbul Kültür Başkenti olmaya hazır değil!

www.istanbul.com'un İstanbul 2010 Kültür Başkenti süreci ile ilgili hazırladığı ankete katılan 6 bin 878 kişiden 3 bin 937'si İstanbul'un Kültür Başkentliliğine hazır olmadığını düşünüyor



www.istanbul.com; İstanbullularla İstanbul, Avrupa'nın Kültür Başkenti olmaya hazır mı tartışmasını başlattı. İstanbul'un 2010 Kültür Başkentliğine ev sahipliği yapmasına az bir zaman kala www.istanbul.com, üyelerine "İstanbul Avrupa'nın Başkenti olmasına hazır mı?" başlığındaki anketi başlatarak bir hafta içinde, 6878 kişinin konuyla ilgili değerlendirmelerini aldı. Anket çalışmasını yurt içinden ve yurt dışından 400 bin kişiye ulaştırmayı hedefleyen www.istanbul.com' un yaptığı anketin ilk sonuçları çok çarpıcı. 6 bin 878 kişiden yüzde 57'si İstanbul'u Avrupa'nın Kültür Başkenti olmasına hazır bulmuyor. Başlattıkları bu çalışmayla www.istanbul.com, İstanbul'un asıl sahipleri olan İstabullularla ve kendisini İstanbullu hissedenlerle bir platform yaratarak, İstanbul'un 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti'ne ev sahipliği yapması için gerekli tüm çalışmaların ve hazırlıkların ciddiyetle ele alınması için gerekli mesajların doğru yerlere ulaştırılmasını amaçlıyor.   


Tarihi yapıları, eşsiz boğazı, kendine has dokusuyla medeniyetler beşiği olan İstanbul, sadece Avrupa'nın değil Dünya'nın da sayılı şehirleri arasında. Peki dillere destan güzelliği ile herkesin beğenisini kazanan şehir, 2010 Kültür Başkentliliğine gerçekten hazır mı? İstanbul'un yaşam portalı www.istanbul.com'un bu sorudan yola çıkarak hazırladığı anket, çarpıcı sonuçlarıyla dikkat çekiyor. Ankete katılan 6 bin 878 kişiden yüzde 57'si İstanbul'un Kültür Başkenti olmasına hazır olmadığını düşünürken, 3 bin 652 kişi ise İstanbul'un tanıtımında en büyük sorunun altyapı yetersizliği olduğu görüşünde. 


400 bini aşkın üyesine İstanbul'un nabzını tutturan www.istanbul.com, 2010 kültür başkenti için hazırladığı anketle, şehrin bu önemli göreve hazır olup olmadığını çok yönlü bir şekilde araştırıyor. Toplamda 6 bin 878 kişinin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 96'sı İstanbul'un Kültür Başkenti olacağından haberdar. Ancak 3 bin 937 kişi İstanbul'u Kültür Başkenti olmaya hazır bulmuyor. İstanbul'un kültür başkenti olmasıyla sanata olan ilginin artıp artmayacağı konusunda ise katılımcıların 5 bin 206'sı ilginin artacağını düşünüyor. 5 bin 842 kişi ise Kültür Başkentliliğinin anlam ve önemini biliyor.

Altyapı şart!

Kültüre ev sahipliği yapan ve kültürün paylaşılmasında en önemli rolü oynayan kültür merkezleri, tiyatrolar, sinemalar, galeriler gibi mekânların sayıca yeterliliği hakkında ise katılımcıların 4 bin 225'i sayıca bu tip mekânların yetersiz olduğunu belirtiyor. 3 bin 919 kişi İstanbul'un daimi sorununun trafik olduğuna dikkat çekerek, trafik probleminin kültür sanat faaliyetlerine ulaşmada zorluk çıkaracağını düşünüyor. Medyanın kültür başkentliği konusundaki rolü hakkında 3 bin 58 kişi yapılan çalışmaları yetersiz görürken, 5 bin 425'i Kültür Başkentliliği çerçevesinde yapılan tanıtımları yeterli bulmuyor. İstanbul'a bu önemli görevde destek amacıyla katılımcıların 5 bin 158'i tanıtımlar için aktif bir rol oynamak istediklerini belirtiyorlar. Anketin son sorusunda, İstanbul'un 2010 kültür başkentliliğinde atılması gereken adıma işaret ediliyor. İstanbul'un tanıtımındaki eksik yönün ne olduğu sorusuna katılımcıların 3 bin 652'si altyapının yetersizliği olarak belirtiyor.


Geri Dön