29 / 04 / 2024

İstanbul Maltepedeki perşembe pazarı kapatıldı!

İstanbul Maltepedeki perşembe pazarı kapatıldı!

İstanbul Maltepede 20 yıldır faaliyet gösteren perşembe pazarı, Zümrütevler Mahallesi Filiz Sokak sakinlerinin şikâyeti üzerine, İstanbul 5. İdare Mahkemesince kapatıldı



İstanbul Maltepede 20 yıldır faaliyet gösteren perşembe pazarı, sokak sakinlerinin şikâyeti üzerine mahkeme kararıyla kapatıldı. Maltepe Zümrütevler Mahallesi Filiz Sokakta kurulan 20 yıllık pazar hakkında, sokak sakinlerinin şikâyeti üzerine, İstanbul 5. İdare Mahkemesince kapatma kararı alındı. Mahkeme, aldığı kararda pazar yerinin donatı alanı olduğuna, bu yüzden belediye meclisleri tarafından belirlenen imar planlarında işlenmesi gerektiğine dikkat çekerek Filiz Sokaktaki pazar yeriyle ilgili böyle bir kararın olmadığına hükmetti. Pazar yeri seçiminde halkın rahatsızlık yaşamaması, ambulans, itfaiye gibi araçların kolayca içeriye girebilmesi gerektiği de belirtilen kararda pazar yerlerinin üreticiyle tüketicinin buluşma yeri olmadığına, merkeze uzak yerlere hizmet götürmek için kurulduğuna atıfta bulunularak dava konusu pazarın kaldırılması gerektiği vurgulandı. Karar, 2 Kasım 2011 tarihinde Maltepe Belediyesine iletildi. Bunun üzerine belediye, pazar esnafına 1 ay süre tanıyarak pazar yerini kapatacağını bildirdi.

Böylece perşembe pazarı önceki gün Filiz Sokakta son kez kuruldu. Bundan sonra perşembe pazarı, bir üst sokak olan Yasemin Sokakta kurulacak. Şikâyetçi olanlardan emekli albay F.T. konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Emekli olduktan sonra Filiz Sokakta ev aldım. Ancak perşembe günleri evimize giremez olduk. Belediyeye şikâyet ettik ancak bir sonuç alamadık. Bunun üzerine dava açtık.

1.5 yıl önce evde kalp krizi geçirdim. Ne tesadüf ki pazarın olduğu gün rahatsızlandım. Ambulans apartman önüne gelemedi. Bunun üzerine sitenin arkasına ambulans geldi. Beni demir parmaklıkların üzerinden geçirerek hastaneye yetiştirdiler. Bu davadan sonra tehdit etmeye başladılar. Bunun üzerine hem savcılığa suç duyurusunda bulundum hem de kaymakamlıktan koruma istedim.

Öge DEMİRKAN/Vatan


Geri Dön