28 / 04 / 2024

İstanbul MIPIM Fuarı'nda projelerin dev maketiyle ilgi odağı oldu!

İstanbul MIPIM Fuarı'nda projelerin dev maketiyle ilgi odağı oldu!

27. kez düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'de bu yıl İstanbul devler ligine girdi. 96 metrekarelik dev maketi, Yeni Havalimanı ve Avrasya Tüneli yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.



27. kez düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM'de bu yıl İstanbul devler ligine girdi. 96 metrekarelik dev maketi, Yeni Havalimanı ve Avrasya Tüneli yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.


Dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM 2016, Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleşti. Fuarda 89 ülkeden 26 bin 500 gayrimenkul profesyoneli bir araya geldi. MIPIM 2016'ya 23 firma ve belediye ile katılan, toplam katılımcı sayısının ise 820'yi bulduğu Türkiye, uluslararası yatırımcıların büyük ilgisiyle karşılaştı. İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibarıyla MIPIM'de bu yıl devler ligine girdi. İstanbul Ticaret Odası'nın (ITO) Emlak Konut GYO desteğiyle hayata geçirdiği, 96 metrekarelik Yasayan İstanbul Maketi, Yeni Havalimanı ve Avrasya Tüneli'nin yer aldığı İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu.


MÜHRÜMÜZÜ VURDUK 

ITO Başkanı İbrahim Çağlar, Türk inşaat sektörünün mührünü fuara vuracaklarını dile getirerek, "Geçen yıl 300 metrekare olan İstanbul Çadırımızı 685 metrekareye çıkarttık. Temamız 'Star of Housing' yani Kentleşmenin Yıldızı İstanbul" dedi. Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, maketin görsel şovları, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1.2 milyon euroya mal olduğu bilgisini verdi. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul'un 24 saatini anlatan makette İstanbul'daki gayrimenkul projelerinden 3. Havalimanı ve 3. Köprü projesine, Avrasya Tüneli'nden Körfez Geçiş Köprüsü'ne kadar pek çok mega proje yer alıyor. Başkan Çağlar, 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul' mottosuyla İstanbul markasını en iyi şekilde sunmayı sürdürdüklerini dile getirdi. Çok sayıda ikili görüşme için randevular verdiklerini anlatan Çağlar, Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle ziyarete gelenlerin soru ve endişelerini ilettiğini ifade etti. "Londra ne kadar güvenliyse İstanbul o kadar güvenli,  Ankara  ne kadar güvenliyse Paris o kadar güvenli" diyen Çağlar, şunları söyledi: "Artık bu olaylar dünyanın her yerinde olabiliyor. Yaşananlara rağmen İstanbul dünyanın en güvenli ve en temiz metropolü. Global yatırımcılar dünyanın her yerini iyi tanıyor. O yüzden yatırımcıyı etkilemez."


İTO'DAN 685 METREKARELİK ÇADIR 

Fuara bu yıl İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 685 metrekarelik çadırı damga vurdu. Emlak Konut GYO'nun desteğiyle hayata geçirilen çadır, Paris ve Londra çadırlarının arasında yer alıyor. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 96 metrekarelik 'Yaşayan İstanbul' çadırıyla bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mega projelerle biriken mühendislik tecrübemizi doğru planlamayla dünyanın her ülkesine satabiliriz. Özellikle son beş yılda kazandığımız mühendislik yetenekleriyle yurtdışında birçok projeye imza atabiliriz" dedi.


FRANSIZLAR MAKETE HAYRAN KALDI

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul çadırı maket kurulumu, maketin görsel şovları, teknik kurulumlar, yer kirası ve iç dekorasyonunun toplam maliyetinin 1.2 milyon euro olduğunu söyledi. Çağlar, Yaşayan İstanbul Maketi'nin fuarda çok beğenildiğini belirterek, "Nice'teki bir müze maketin sergilenmesini istiyor. Ancak İstanbul'da sergilenmesini daha doğru buluyoruz" dedi.


Sabah


Geri Dön