30 / 04 / 2024

İstanbul Ticaret Odası açıkladı! İstanbul'un enflasyonu belli oldu...

İstanbul Ticaret Odası açıkladı! İstanbul'un enflasyonu belli oldu...

İstanbul'da ocak ayında perakende fiyatlar aylık olarak yüzde 6,72, yıllık oranda ise yüzde 76,17 olduğu açıklandı.



İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan açıklama kapsamında, 2024 Ocak ayında İstanbul’da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 6,72, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 4,69 oranında arttığı belirtildi. 

Yapılan açıklamada şöyle belirtildi;  "2023 Ocak ayına oranla 2024 Ocak ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 76,17, Toptan Eşya Fiyatları İndeksinde ise yüzde 61,48 olarak gerçekleştiği ifade edildi. 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Ocak 2024’te Perakende fiyatlar kapsamında ise  bir önceki aya oranla  Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 25,00, Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında ise yüzde 20,67, yine Diğer Harcamalar grubunda da yüzde 8,94, Konut Harcamalarında yüzde 7,58, Gıda Harcamalarında yüzde 5,51, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 4,49, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 2,81 yükseliş, Giyim Harcamaları grubunda yüzde -3,87 azalma olmuştur. 

Ocak 2024'te ise Toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; İnşaat Malzemeleri grubunda yüzde 13,22, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 11,16, Gıda Maddeleri grubunda yüzde 6,97, Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 4,12, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 1,90 yükseliş izlenirken; Madenler Grubunda yüzde -4,52 azalış izlenmiştir. Mensucat Grubunda ise fiyat değişimi gözlemlenmemiştir"

İstanbul Ticaret Odası açıkladı! İstanbul un enflasyonu belli oldu...

TİCARET ODALARININ AMACI NEDİR?

Ticaret Odaları hakkında, Odalar ve borsalar arasında birlik ve dayanışmayı sağlamak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakı korumaktır.

İSTANBUL TİCARET ODASI NE İŞ YAPAR?

İstanbul Ticaret Odası (kısaca İTO), İstanbul'da faaliyette bulunan ticari kurum ve kişilerin ticari işlemlerinin düzenlendiği, kayıt altına alındığı ve bu işletmelere ait sicillerin tutulduğu, 1882 tarihli kurum. Oda, faaliyetlerini genel olarak Eminönü'de bulunan merkez binasında gerçekleştirmektedir.

Şubat 2024 kira artış oranı için geri sayım başladı! Zam oranı işte bu tarihte belli olacak!

Yastık altı parasını bankaya yatırana fırsat! Ocak sonunda bankaların mevduat getirisi ne kadar?

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

7.750, 10.000, 13.500, 15.000 TL emekli aylığı alanlar dikkat! Yeni zamlı maaş tablosuna hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön