29 / 04 / 2024

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Bu yıl vatandaş parasını nereye yatıracak? İşte ay ay sermayenin gideceği yatırım aracı

Yüksek enflasyon karşısında vatandaş parasının değerini nasıl koruyacağını; faiz, konut, borsa, arsa, kripto birikimini nereye yatırırsa kazançlı çıkacağını araştırıyor. Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin, 2024 yılında sermaye hareketinin nasıl olacağını X sosyal medya hesabından paylaştı.



Enflasyona karşı başlatılan mücadele kapsamında atılan adımlar henüz piyasalara yansımazken, zengin ve fakir arasındaki uçurum da giderek artıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nca açıklanan resmi rakamlara göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükselirken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun aldığı pay 0,1 ise puan azalış göstererek yüzde 5,9’a düştü.

Vatandaşın enflasyon karşısında parasını korumak için son dönemdeki adresi yüksek faiz getirisi nedeniyle banka mevduatları oldu. Krediye erişim zorluğu, yüzde 25 kira sınırlaması son dönemde konutu yatırımcının listesinden çıkardı.2023’te borsada yaşanan olumsuz seyir yatırımcının temkinli davranmasına neden oluyor. Faizin, enflasyon karşısında paranın değerini korumak için yeterli olmadığını söyleyen uzmanlar, diğer yatırım araçlarının da değerlendirilmesi gerektiği görüşünde.

Gayrimenkul Yatırım Uzmanı Murat Gültekin twitter.com/muratguItekin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024 yılında sermayenin hangi aylarda nereye yatırım yapacağını söyledi. Gültekin şu an faizde olan paranın, nisanda borsaya, temmuzda konuta eylülde kriptoya ve kasımda da arsa ve tarlaya yöneleceğini ifa etti. Ayrıca şu anda parasını faizde değerlendirenlerin, kazandıklarından fazlasını Eylül’de arsa almak için harcayacakları ifade etti.

İşte Murat Gültekin’in o paylaşımı

Gültekin'in tavsiyesine takipçilerden gelen yorumlar

 

 

 


Geri Dön