02 / 05 / 2024

İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi bu yıl başlıyor!

İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi bu yıl başlıyor!

Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu, başlangıcı İSTOÇ olmak üzere, İstanbul'u uluslararası ticaret merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Dernek İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi (İSTİM) ile 15 bin kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor.




Ev ve Mutfak Eşyaları Federasyonu (EVFED), başlangıcı İSTOÇ olmak üzere, İstanbul'u uluslararası ticaret merkezi haline getirmeye hazırlanıyor. Dernek İstanbul Ticaret ve İhracat Merkezi Projesi (İSTİM) ile 15 bin kişilik istihdam sağlamayı hedefliyor. 


2016 sonunda başlayacak 

İstanbul'un, özellikle Kuzey Afrika, Orta Asya, Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Balkanlar ve Doğu Avrupa başta olmak üzere bölgesinin ticaret ve ihracat merkezi haline getirilmesinin hedeflendiği projenin 2016 sonuna kadar İSTOÇ'ta hayata geçirilmesi planlanıyor. EVFED Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, "Projenin başlangıç noktası olarak İSTOÇ'u belirledik. Fakat daha sonra Tekstilkent, MASKO gibi yerleşkeler de projeye dahil edilerek bir nevi 'fuar şehri'ni kuracağız" dedi. Projenin ülke ekonomisine başlangıçta 5-10 milyar dolar ihracat katkısı yapmasını planladıklarının altını çizen Erdoğan, ilk başta 1000- bin 500 kişiye istihdam kapısı açacak projenin, kısa sürede 10-15 bin kişilik yeni istihdama olanak vereceğini sözlerine ekledi. 



Sabah


Geri Dön